Vilniaus policijoje pasigesta 58 bylų

2011-12-28, 06:20
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus miesto 2-ajame policijos komisariate dingo 58 bylos. Dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Bylų pasigesta teritorinėse prokuratūrose atliekant ilgai besitęsiančių ikiteisminių tyrimų patikrinimus.

Patikrinus bylas, kuriose daugiau kaip trejus metus nuo ikiteisminio tyrimo pradžios nepriimti procesiniai sprendimai, buvo nustatyta, kad Vilniaus miesto 2-ajame policijos komisariate dingo 58 bylos. Didžiąją dalį šių bylų sudaro dėl vagysčių pradėti ikiteisminiai tyrimai.

„Bylų „pametimas“ ar vilkinimas yra nesuderinami su pareigūno darbu. Ilgai trunkančių ikiteisminių tyrimų kontrolė turi būti griežtinama. Šalies teritorinėse prokuratūrose toks patikrinimas bus baigtas ateinančių metų sausio 2 dieną“, – pranešime spaudai cituojamas generalinis prokuroras Darius Valys.

Siekdama išsiaiškinti, ar bylos yra prarastos, ar tai tik apskaitos klaida Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba. Tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad už piktnaudžiavimą tarnyba gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Už tarnybos pareigų neatlikimą baudžiama bauda, areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

www.lrt.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24