Laivų statytojams – ketvirtis milijono „vokeliuose“

2014-06-11, 07:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba išaiškino atvejį, kai Klaipėdoje registruota laivų statybos bendrovė darbuotojams atlyginimus mokėjo vokeliuose ir neapskaitė 250 tūkst. litų priskaičiuoto darbo užmokesčio.

Priklausomai nuo kvalifikacijos ir išdirbio skirtingo dydžio „vokeliai" suvirintojams, dažytojams, kt. įmonės darbuotojams buvo mokami apie pusantrų metų. Bendrovei papildomai apskaičiuota sumokėti 240 tūkst. litų mokesčių, baudų ir delspinigių suma, dėl įmonės veiklos FNTT atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Patikrinimo metu išaiškinta, kad bendrovėje atsiskaitymo „vokeliuose" procesas buvo apgalvotas iki smulkmenų: darbo sutartyse dažniausiai buvo nurodoma, jog darbuotojas dirbs už minimalų atlyginimą, o papildoma mokėtina suma aptariama žodžiu; atsakingas įmonės darbuotojas vedė apyskaitą ir žymėdavo kiekvieno išdirbtas valandas; mokėjimai vyko kas mėnesį, tačiau skirtingose vietose, pvz., darbuotojui „vokelį" įmonės vadovas atveždavo į namus. Iš viso papildomas atlygis grynais buvo mokamas 30 įmonės darbuotojų – per vienerius metus kiekvienas iš jų „vokeliuose" gavo nuo 2 iki 30 tūkst. litų.

„Bendrovės buhalterinėje apskaitoje nebuvo fiksuojamas realiai išmokėtas darbo užmokestis, taip iškreipiant realias aplinkybes ir sumažinant mokesčio bazę bei mokėtinus mokesčius. Remiantis įvairiais šaltiniais, tarp jų ir darbuotojų parodymais, netiesioginiais metodais buvo nustatyta neapskaityta ir išmokėta darbo užmokesčio suma, siekianti ketvirtį milijono litų. Beveik tokio pat dydžio suma - 240 tūkst. litų - kartu su delspinigiais ir maksimalia 50 proc. dydžio bauda apskaičiuota sumokėti GPM, PSD, VSD įmokų bei įmokų į Garantinį fondą", - sako Klaipėdos AVMI Kontrolės departamento direktorė Gražina Rimkienė.

Klaipėdos AVMI

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24