Nuteistajam už genocidą dėl ligos nereikės atlikti bausmės

2011-12-22, 05:24
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė pakeisti 2010 m. vasario 19 d. Kauno apygardos teismo nuosprendį ir atleisti už partizanų genocidą nuteistą Pranciškų Algirdą Povilaitį (gim. 1927 m.) nuo laisvės atėmimo bausmės atlikimo pataisos namuose.

Nors vyras yra pripažintas kaltu dėl genocido ir jam skirta 5 metų laisvės atėmimo bausmė, teisėjų kolegija pažymėjo, kad po kelių teismo ekspertizių yra akivaizdu, kad nuteistajam reikalinga nuolatinė slauga, jis negali suprasti savo veiksmų ir jų valdyti. Esant tokioms aplinkybėms nebūtų pasiekti bausmės tikslai.

Buvęs Lietuvos TSR valstybės saugumo ministerijos (MGB) agentas pirmos instancijos teismo buvo pripažintas kaltu dėl genocido ir sulaukė 5 m. laisvės atėmimo bausmės. Lietuvos apeliacinis teismas pripažino, kad pirmosios instancijos teismas, nagrinėdamas bylą, nevertino nuteistojo sveikatos būklės.

Bylos duomenimis, P. A. Povilaitis 1950 m. parodė MGB pareigūnams partizanų stovyklos buvimo vietą. Ten vėliau per užpuolimą žuvo 5 partizanai, o vienas buvo suimtas ir vėliau sušaudytas.

Prokuroras neprieštaravo tam, kad nuteistasis būtų atleistas nuo bausmės atlikimo.

Šį nuosprendį dar galima skųsti Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.  

www.lrt.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24