Spausdinti šį puslapį

Teismo sprendimas nevykdomas ir pirmadienį

2011-12-20, 05:41
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Jau keturias dienas neįvykdomas Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimas Drąsiaus Kedžio nepilnametę dukrą grąžinti jos motinai Laimutei Stankūnaitei.

Mergaitė šiandien vėl nesusitiko su motina. L. Stankūnaitės pasimatymus su dukra organizuojančios tarnybos padėties nekomentuoja, praneša LTV naujienų tarnyba.

Praėjo keturios dienos, kai Kėdainių rajono apylinkės teismas nusprendė – Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukra turi gyventi su mama. Teismas nustatė, kad nuo sprendimo priėmimo dienos kasdien turi būti rengiami L. Stankūnaitės ir mergaitės susitikimai, kurių trukmė kaskart vis ilginama.

Ne vėliau kaip keturioliktą dieną nepilnametė turi būti perduodama motinai. Tačiau vaiko teisių apsaugos tarnyboms, organizuojančioms mergaitės susitikimus su mama, kol kas nepavyko jų surengti nė vieno. Šiandien į šių tarnybų ir policijos atstovų posėdį pakviestos abi dėl globos besivaidijančios pusės. Spręsta kaip vykdyti teismo sprendimą, tačiau atsakingų institucijų atstovai susidariusią padėtį komentuoti atsisakė.

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius primena – teismo sprendimai turi būti vykdomi.

„Aš galiu pasakyti tiktai paprastą dalyką, jei kam nors neaišku, reikėtų priimti, kad teismų sprendimai yra tie, kuriuos reikia vykdyti, jei nesutinkama su jais, reikia spręsti klausimus teisine kalba“, – sako teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Buvusi laikinoji Kedžio dukros globėja Neringa Venckienė Panevėžio apygardos teismo prašo stabdyti Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą, kuriuo nurodyta mergaitę perduoti motinai.

Loreta Mačiulienė, Ugnė Galadauskaitė
LTV „Šiandien“

www.lvcom.lt

Komentarai  

 
#2 JOVITA 2012-01-03 18:35
AS uz Laimute!!!!
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 JOVITA 2012-01-03 18:29
Laimute,laikykis,as nuo pradziu su tavim!!!Esu mama ir suprantu tavo situacija.Nes jei as skirciausi su vyru butu panasiai,kaip ir tau.Nors mes gyvenam gerai,bet uosviene ziuri i mane per padidinima stikla!Ir ne duok Dieve nusikalsiu...Busiu pakarta'...Tai gerai,kad mano uosviene kaimiete,o ne advokate...Ir jei rimtaI TAI AS JOS NEBIJAU......
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti