Spausdinti šį puslapį

Kaune pasieniečiai sulaikė kontrabandinį rūkalų krovinį ir du vyrus

2020-07-13, 14:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kaune pasieniečiai sulaikė kontrabandinį rūkalų krovinį ir du vyrus VSAT nuotr.

Kaune pasieniečiai sulaikė du šio miesto gyventojus, kurie stovėjimo aikštelėje iš vieno automobilio į kitą krovė kontrabandinius rūkalus. Vėliau tokių cigarečių rasta ir vieno iš įkliuvusiųjų namuose.

Penktadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai Kaune sulaikė du šio miesto gyventojus ir jų automobilius Toyota Avensis bei Audi A4.

50-ies ir 55-erių vyrai iš vienos mašinos į kitą perkrovinėjo dėžes, kuriose buvo 2500 pakelių cigarečių Winston Blue be akcizo ženklų.

Dar 500 pakelių cigarečių NZ Gold su Baltarusijos akcizo ženklais ir 2980 pakelių cigarečių Winston Blue be banderolių kratos metu VSAT pareigūnai aptiko vieno sulaikytojo, įtariama, kontrabandinių cigarečių pardavėjo, namuose Kaune.

Iš viso Pagėgių pasieniečiai sulaikė 5980 pakelių nelegalių rūkalų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Pareiškus įtarimus abu kauniečius pasieniečiai paleido.

Automobiliai Toyota Avensis ir Audi A4 bei kontrabandinės cigaretės saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinės inf.

Komentuoti