Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroro galimo smurtavimo

2011-12-16, 13:34
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien generalinis prokuroras Darius Valys pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro D. P. veiksmų panaudojant smurtą prieš savo sutuoktinę ir mažametę dukrą (pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 1 ir 2 d.).

„Prokuroras žmonių akyse turi būti jų saugumo garantas ir teisėtų interesų gynėjas. Joks smurtavimas yra nesuderinamas su prokuroro misija. Be to, tokie įvykiai daro didžiulę žalą visai prokurorų bendruomenei“, - teigia generalinis prokuroras.

Apie galimą smurtavimą šeimoje šiąnakt telefonu buvo pranešta Šiaulių apskrities vyriausiajam policijos komisariatui. Policijos pareigūnams atvykus į įvykio vietą informacija pasitvirtino. Prokuroras buvo pristatytas į Šiaulių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą ir vėliau laikinai sulaikytas. Šiandien bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės skyrimo. 

Siekiant objektyvumo ir nešališkumo ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorams. Generalinėje prokuratūroje pradėtas tarnybinis patikrinimas, Šiaulių apygardos vyriausiojo prokuroro Aivaro Povilaičio įsakymu prokuroras D. P. laikinai nušalintas nuo pareigų.

Vakar, gruodžio 15 d., šalyje įsigaliojo apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas. Ši smurto rūšis dėl jo žalos visuomenei priskiriama visuomeninę reikšmę turinčioms veikoms. Įstatymu siekiama ginti asmenis nuo smurto artimoje aplinkoje, greitai reaguoti į iškilusią grėsmę, imtis prevencijos priemonių, taikyti apsaugos priemones ir teikti tinkamą pagalbą.

www.prokuraturos.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24