Spausdinti šį puslapį

Nuteistas grobį iš moters rankų dantimis išplėšęs sukčius

2011-12-14, 14:43
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

2011 m. gruodžio 12 d. Širvintų rajono apylinkės teismas nuteisė V.M. už pasikėsinimą sukčiauti bei plėšimą ir skyrė jam dviejų metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Teismas nustatė, kad V. M., bendrininkaudamas su tyrimo metu nenustatytais asmenimis, veikdamas pagal iš anksto su bendrininkais suderintą veiksmų planą, siekė apgaulės būdu užvaldyti svetimą turtą – pinigus. 2009 m. liepos 24 d., apie 15.45 val., nukentėjusiajai D.M.R. į namus telefonu paskambino nenustatytas asmuo, apsimetęs jos sūnumi, ir apgaulingai pranešė, kad jis eismo įvykio metu sužalojo mergaitę ir nurodė telefono numerį, kuriuo ji turinti perskambinti.

Perskambinus į minėtą numerį, juo atsiliepęs nenustatytas asmuo, apsimetęs policijos pareigūnu, pasakė, kad sūnaus sužalotos mergaitės operacijai reikia 8000 Lt. D. M. R. iš seifo paėmė turėtus 6900 Lt. Netrukus į jos namus atėjo pinigų paimti V. M. ir, prisistatęs avarijoje sužalotos mergaitės broliu, pasikėsino iš nukentėjusiosios apgaule savo ir kitų asmenų naudai įgyti 6900 Lt, tačiau nukentėjusioji suabejojo ir pinigų neatidavė.

Tada V. M. sugriebė nukentėjusiajai už rankos, kurioje ji laikė pinigus, pargriovė ją ant grindų, įsirėmė koja nukentėjusiajai į šoną ir įkandęs į nukentėjusiosios kairės rankos II pirštą ištraukė rankoje laikytus pinigus ir juos pagrobė. Tokiu būdu nukentėjusioji neteko 6700 Lt. 200 Lt sprukdamas plėšikas pametė nukentėjusiosios namuose.

Skirdamas bausmę V.M., teismas atsižvelgė į tai, kad jo padaryti nusikaltimai nukreipti į senyvo amžiaus moterį, padaryti pasinaudojant jos patiklumu, pateikiant tokią melagingą informaciją, į kurią senyvo amžiaus asmenys labai jautriai reaguoja, į tai, kad jis elgėsi ciniškai, kad abi nusikalstamos veikos padarytos esant tiesioginei tyčiai, taip pat į tai, kad nusikaltimą V.M. padarė būdamas teistas už tyčinį nusikaltimą ir neišnykus teistumui ir remiantis BK 27 straipsniu yra recidyvistas, šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę, todėl jam skyrė laisvės atėmimo bausmę.

Iš nuteistojo teismas nukentėjusiosios naudai taip pat priteisė 6700 Lt turtinei žalai ir 4000 Lt neturtinei žalai atlyginti.

2011 m. gruodžio 12 d. Širvintų rajono apylinkės teismo nuosprendžiu paskirtą bausmę subendrinus su 2010 m. lapkričio 8 d. Trakų rajono apylinkės teismo nuosprendžiu paskirta bausme, V. M. pataisos namuose kalės penkerius metus.

Informaciją pateikė:

Širvintų rajono apylinkės teismo atstovė ryšiams su visuomene

Teisėjo padėjėja Živilė Šalkauskienė

www.lvcom.lt

Komentuoti