Vogtą automobilį originaliai „užregistravęs“ estas atsidūrė areštinėje

2011-12-05, 11:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kalvarijos savivaldybėje pasieniečiai sulaikė esto vairuojamą įtartiną mikroautobusą. Paaiškėjo, kad prie Vokietijoje pirktos mašinos, kuri yra vogta, užsienietis buvo prikabinęs jam legaliai priklausančio kito automobilio numerį.

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė iš Lenkijos įvažiuojantį krovininį mikroautobusą „Daimler Benz 208 D“ estiškais valstybiniais registracijos numeriais.

Transporto priemonę vairavęs vyras iškart pakluso VSAT pareigūnų reikalavimui sustabdyti mašiną ir pateikė tvarkingus asmens dokumentus, išduotus 51 metų Estijos piliečiui.

Kontrolės metu VSAT pareigūnai patikrino mašinos registracijos liudijimą ir įrašus jame palygino su numeriais ant automobilio kėbulo. Paaiškėjo, kad jie visiškai nesutampa.

Kalvarijos pasieniečiai netrukus išsiaiškino, kad 1995 m. pagamintas „Daimler Benz 208 D“ yra pavogtas Vokietijoje ir šios šalies teisėsaugininkų ieškomas nuo šių metų spalio 19 dienos.

Pirminiais duomenimis, estas prie Vokietijoje įsigyto vogto mikroautobuso prikabino tokios pačios markės nuosavos ir legaliai nusipirktos mašinos valstybinius registracijos numerius bei į kelionę pasiėmė jos techninį pasą.

Dėl neteisėtu būdu gauto turto įsigijimo VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Estą pasieniečiai uždarė į areštinę. Jo vairuotas automobilis saugomas Kalvarijos užkardoje.

www.pasienis.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24