Kai abejingumas, ir nenoras padėti tampa norma

2014-04-08, 10:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Dar praėjusių metų lapkričio 15 d. redakcija gavo skaitytojo Algio laišką, kuriame jis rašė: “Nuo š.m. birželio mėnesio Vilniaus Tarptautinio oro uosto vadovybė uždarė jam priklausančią stovėjimo aikštelę ir žadėjo vykdyti rekonstrukciją (žr. nuotr.), nors nuo pat uždarymo jokie darbai čia nevyksta. Tačiau mane domina visą vasarą ir beveik visą rudenį čia stovintis automobilis Ford Ka (valst. Nr. DTZ 657).

Skaitytojas rašė, kad automobiliu niekas nesinaudoja, nes stovėjimo aikštelė yra aptverta bordiuru. Kodėl nei oro uosto vadovybė, nei policija nesusidomėjo šia pamesta autotransporto priemone? Gal ji vogta? Stebina ir glumina toks oro uosto vadovų ir policijos abejingumas ir neveiksnumas”.

Algio laišką ir jo atsiųstas nuotraukas persiuntėme Vilniaus oro uosto atstovei viešiesiems ryšiams Gretai Babarskaitei.

2013 metų lapkričio 15 d. panelė Greta mums atrašė: „Dėl statomo automobilio: jeigu jūs, kaip aktyvus pilietis, matote jau kurį laiką pažeidinėjamas Kelių eismo taisykles, informuokite Kelių policiją. Automobilių parkuoti tam nepritaikytose vietose, nesužymėtose Kelių eismo ženklais, negalima, tai yra Kelių eismo taisyklių pažeidimas. Pagal automobilio valstybinį numerį automobilio savininko sužinoti aš neturiu galimybių, tačiau Kelių policijos pareigūnai galėtų.”

Vadinasi, tai mes, o ne aikštelės savininkas – Vilniaus oro uostas – turi rūpintis šia aikštele ir tvarka joje!

Nemalonumai prasidėjo po pusės metų. Tas pats skaitytojas Algis atsiuntė mums naujas, jau „buvusio” automobilio Ford Ka nuotraukas: „Pasiutęs” jaunimėlis be gailesčio susidorojo su be priežiūros paliktu automobiliu. O gal jo kažkas visgi ieškojo? Be to, mašinos salone radau gimimo liudijimą. Stebina ne tiek oro uosto valdžios veiksmai, kiek policijos abejingumas. Juk jie pusę metų važinėjo šiuo keliu (Rodūnios kelias – red.) ir matė be priežiūros pamestą mašiną. Dar rudenį ji buvo sveika. Galima juk buvo svetimą turtą išgelbėti. Tereikėjo parodyti lašelį žmogiškumo. Kur mes ritamės?” – retoriškai klausia Algis.

Komentarai  

 
#4 25 2014-04-10 19:40
Policija Lietuvoje nedirba. Ta reikia pripazinti. Yra apatiska, neprincipinga. Kodel nepasidometa situo masinuku? Neieskota jos savininko? Gal masina vogta, o savininkas naktimis verkia? Ir dokumentai salone. Itartina viskas... O masina sudauzyta, subjaurota, kaip stovejo tai ir stovi toliau.
Policijai tik algas kelti ir pikietuoti. Geda.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#3 astijus 2014-04-10 17:22
Kraupu, kaip policija dirba. Masinoje dokumentai. Tai ten ir lavonas butu, visiems poch... Kol nesuputu ir smirdeti nepradetu.
O masina vis dar ten - aiksteleje stovi?
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#2 kanopa 2014-04-08 14:55
Siaubas kaip bjauriai atrodo. Kodel masinos niekas neisveza? Tai tarptautinis oro uostas. Garbes toks vaizdelis uostui nedaro...
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 alfonsas 2014-04-08 11:16
Tai kur policija buvo? Juk ne miske ta masina tunojo.
Baisu kuom virsta Lietuvos policija. Jokios atsakomybes, jokios garbes mundurui. Dirbti nenori, algos jai per mažos.
Per tokią policiją Vilniuje yra tikrai nesaugu.
Ka noreti, jeigu jie nenuvaziuoja net i iskvietima kai girtas banditas moteri kirviu kapoja, o cia kazkokia masina. Baikite juokelius, zmones.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24