Seimo nario V. Matuzo žmona paleista už užstatą

2011-12-02, 06:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Praėjus dviems paroms po sulaikymo piktnaudžiavimu įtariama Seimo nario Vito Matuzo žmona Danutė Matuzienė iš areštinės paleista už užstatą.

Praėjus dviems paroms po sulaikymo Seimo nario Vito Matuzo žmona Danutė Matuzienė, kuriai pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, pavakare paleista iš areštinės. LTV laida „Šiandien“ praneša, kad įtarimai dėl galimai neskaidrių Panevėžio energijos viešųjų pirkimų pareikšti ir kitiems asmenims, kai kurie jų suimti.

„Jai paskirtas 40 000 Lt užstatas. Rytoj kreipsimės į teismą, bent jau dėl namų arešto“, – kalbėjo prokuroras Rimantas Vagrys.

Pasak prokuroro, D. Matuzienė šiuo metu yra specialiųjų tyrimų tarnyboje, čia atliekamos apklausos ir akistatos. Pareigūnų teigimu, kol kas įtariamųjų yra šeši, kai kurie   suimti.

„Panoramos“ žiniomis, šiandien apklausiama „Žilvičių“ kooperatinės bendrovės direktorė, dirbanti Panevėžio ligoninėje, Gitana Petrukaitienė, kuri patvirtino susipažinusi su Danute Matuziene pernai kovą.

Seimo nario Vito Matuzo viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje nurodyta, kad jo žmona dirba bendrovėse „Distenas“, „Platina Group“ ir Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnyboje.          

Antradienį parlamentaro žmona buvo sulaikyta dėl galimų neskaidrių bendrovės „Panevėžio energija“ viešųjų pirkimų. Naujai statomai bendrovės katilinei „Žilvičių“ kooperatinė bendrovė, kurios akcininkė yra Danutės Matuzienės vadovaujama „Platina Group“, laimėjo konkursą tiekti biokurą. Nepatvirtintais duomenimis, visų viešųjų pirkimų suma siekia 78 mln. litų.

Seimo narys Vitas Matuzas teigia įsitikinęs, kad žmona nekalta.

„Aš galvoju, ji nusipelnė šiek tiek adekvatesnės kardomosios priemonės nei taikytos iki šiol –laikymo už grotų“, – piktinosi Seimo narys Vitas Matuzas.

Paklaustas, ar žinojo apie vasarą vykusį konkursą, kurį laimėjo žmona, V. Matuzas atsakymo pateikti atsisakė.

„Aš kalbėjausi su teisininku ir todėl žinau, ką galiu sakyti ir ko ne. Man teisininkas patarė nieko nekomentuoti, antraip galiu pakenkti ikiteisminiam tyrimui“, – aiškino Seimo narys.

Premjeras Andrius Kubilius šią situaciją pavadino labai nesmagia ir paragino pareigūnus kuo greičiau pateikti savo išvadas.

Zina Paškevičienė
LTV „Šiandien“

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24