Buvusiems „Snoro“ vadovams pareikšti įtarimai, paskelbta jų tarptautinė paieška

2011-11-23, 13:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Teismas patenkino Generalinės prokuratūros pareiškimą dėl kardomosios priemonės buvusiems banko „Snoras“ vadovams ir akcininkams – Vladimirui Antonovui ir buvusiam banko valdybos pirmininkui ir prezidentui Raimondui Baranauskui. Generalinis prokuroras D. Valys dėl šių asmenų pasirašė Europos arešto orderius.

Abu buvę banko „Snoras“ vadovai pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, R. Baranauskas – ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, rašoma Generalinės prokuratūros pranešime.

Trečiadienį žurnalistams pasiteiravus, ar yra duomenų apie buvusių banko „Snoras“ savininkų buvimo vietą, D. Valys sakė: „Mes imamės visų galimų priemonių, kad tai nustatytume ir šiuos asmenis apklaustume.“

Generalinė prokuratūra, gavusi ir įvertinusi Lietuvos banko informaciją apie patikrinimo „Snoro“ banke metu nustatytus galimus pažeidimus, galimus nusikaltimus mūsų šalies finansų sistemai, nuosavybei ir valstybės tarnybai, lapkričio 14 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl banko „Snoras“ galimai apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo, pinigų plovimo ir kitų nusikalstamų veikų.

www.lrt.lt ir ELTA
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24