Likviduotas narkotikų tiekimo kelias į Latviją ir kitas Baltijos regiono valstybes (VIDEO)

2011-11-23, 09:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Siekiant užkardyti ir likviduoti vieną iš stambių tarptautinių narkotikų tiekimo kelių į Latviją ir kitas Baltijos regiono valstybes, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (toliau - Kauno aps. VPK ONTV) ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato kriminalistai, bendradarbiaudami su Latvijos teisėsaugos pareigūnais, atliko bendrą operaciją.

Š. m. lapkričio 18 d. Zarasų rajone, netoli valstybės sienos, sulaikyta trijų Latvijos piliečių grupė: Z. A, g. 1982 m. (neteistas, nedirbantis), J. I., g. 1987 m. (neteistas, nedirbantis) ir G. V. g. 1975 m. (teistas, nedirbantis), kurie automobiliu gabeno daugiau kaip kilogramą, kaip įtariama, psichotropinės medžiagos amfetamino. Tą pačią dieną Jonavos rajone, grįžtant iš nusikalstamo sandorio, sulaikyti ir jų bendrininkai - du Jonavos miesto gyventojai T. R., g. 1972 m. (teistas, nedirbantis) ir V. B., g. 1970 m. (teistas, nedirbantis), pas kuriuos surasta, kaip įtariama, iš šio sandorio gauta pinigų suma Latvijos nacionaline valiuta, pagal ekvivalentą viršijanti 14 tūkst. litų.

Dėl šių faktų Kauno aps. VPK ONTV pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų (Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d.), už ką gali būti baudžiama laisvės atėmimu nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokurorai.

Visiems penkiems sulaikytiems asmenims Kauno m. apylinkės teismas skyrė maksimalias kardomąsias priemones - suėmimą 3 mėnesiams.     

Kauno aps. VPK informacija
www.lvcom.lt

Medija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24