Šis sekmadienis – Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti

2011-11-20, 09:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kiekvienais metais trečiąjį lapkričio sekmadienį minima Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti. Šiais metais tokia diena - lapkričio 20-oji.

Ši diena minima nuo 2005 metų. Ją minėtina diena paskelbė Jungtinių Tautų ir Pasaulio sveikatos organizacijos.

Pasaulinę dieną žuvusiems eismo įvykiuose atminti remia ir Europos kelių policijos tinklas (TISPOL).

Pagrindinis šios dienos tikslas - žuvusiųjų eismo dalyvių paminėjimas, dvasinis ir moralinis palaikymas žmonių, kurių šeimos nariai, draugai ar pažįstami žuvo eismo įvykiuose. Kartu siekiama dar kartą atkreipti visuomenės dėmesį į kiekvieno asmeninę atsakomybę už savo elgesį kelyje, Kelių eismo taisyklių laikymąsi, kad būtų išvengta beprasmių aukų.

Kiekvienais metais pasaulyje eismo įvykiuose žūsta daugiau negu vienas milijonas žmonių. Praėjusiais metais Europoje žuvo apie 32 000 žmonių, Lietuvos keliuose - 299 (vienam milijonui gyventojų teko 92 eismo įvykiuose žuvusių žmonių). Šiais metais mūsų šalyje jau žuvo 239 eismo dalyviai. Didelis eismo įvykių aukų skaičius akivaizdžiai byloja kokius skaudžius ir nepataisomus padarinius turi nedrausmingas ir neatsakingas žmogaus elgesys kelyje.

Ši sekmadienį, lapkričio 20-ąją, daugelio mūsų šalies miestų ir miestelių bažnyčiose šv. Mišių metu tikintiesiems bus priminta, kad minima Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti. Kunigai kartu su policijos pareigūnais dar kartą kreipsis į parapijiečius, prašydami nebūti abejingais ne tik savo, bet ir visų bendruomenės narių saugumui kelyje.

www.policija.lt
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24