Nusikaltėliai bando pasinaudoti „Snoro“ nacionalizavimu

2011-11-18, 14:31
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Policijos žiniomis, nusikaltėliai bando pasinaudoti padėtimi, susidariusia nacionalizavus „Snorą“, ir išvilioti žmonių pinigus.

Šiuos kėslus gana išsamiai apibūdina penktadienį, 12.10 val., nutikęs įvykis, teigiama Vilniaus apskrities policijos pranešime.

Mandagus vyriškis, telefonu paskambinęs garbaus amžiaus vilnietei, prisistatė „Snoro“ banko darbuotoju, įvardijo prasimanytas savo pareigas „finansų skyriuje“ ir prisistatė Lietuvoje neretai sutinkama Ramanausko pavarde.

Apsimetęs banko atstovu, vyriškis iš karto ėmė priekaištauti, kad moteris yra jau atsiėmusi dalį „Snore“ laikyto indėlio, kad pinigai iš banko paimti neva pernelyg anksti ir neteisėtai, todėl juos teks grąžinti pervedant į nurodytą sąskaitą ar atiduodant grynaisiais atvykusiam „banko atstovui“.

Anot Vilniaus apskrities policijos, naudodamiesi proga, sukčiai stengiasi kuo daugiau sužinoti apie pašnekovų turtinę padėtį, išgauti kituose bankuose turimų sąskaitų numerius, internetinės bankininkystės prisijungimo duomenis ir kitą panašią informaciją.

„Nors iki šiol nusikaltėliams dar nėra pavykę nė karto įgyvendinti savo kėslų, nusikaltėliai išmaniai naudojasi psichologinio poveikio priemonėmis, todėl Vilniaus apskrities policija prašo gyventojų būti budriais, apdairiais ir netikėti, kad bankiniai klausimai yra lengvai išsprendžiami telefonu“, – rašoma policijos pranešime.

Sukčiavimas, Pinigai, Snoras

www.lrt.lt
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24