Įtarimai pareikšti jau penkiems policijos pareigūnams. A. Matonis – specialusis liudytojas

2011-11-16, 06:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Tiriant, ar policija iš tiesų buvo informuota apie Drąsiaus Kedžio planuojamas žmogžudystes, įtarimai jau pareikšti penkiems aukštiems policijos pareigūnams. Kaip specialusis liudytojas apklaustas kriminalinės policijos biuro viršininkas. Parodymus savo noru šiandien davė ir Drąsiaus Kedžio sesuo, teisėja Neringa Venckienė.

Tiesiai iš ligoninės į Generalinę prokuratūrą atvykęs Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis čia praleido daugiau nei 4 valandas.

Nors jį atlydėjo advokatas Linas Belevičius, buvęs Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras, tačiau kol kas A. Matonis įtarimų išvengs – jis apklaustas kaip specialusis liudytojas, praneša LTV „Panorama“.

„Ėjau į paklausą tikrai nežinodamas, koks bus mano statusas, kai išeisiu. Galbūt norėčiau ir daugiau pašnekėti, tačiau manau, kad dabar ne laikas ir ne vieta. Vyksta ikiteisminis tyrimas. Manau, kad jis vykdomas objektyviai. Viskas laikui bėgant bus sudėliota į savo vietą“, – kalbėjo Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis.

Apie pasitraukimą iš pareigų A. Matonis sakė kol kas nesvarstąs. Vakar šį žingsnį žengė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas, kuriam pateikti įtarimai piktnaudžiavus tarnyba ir klastojus dokumentus.

Tai, kad kriminalinės policijos biuro viršininkas bent jau kol kas nesikeis, patvirtino šįryt taip pat generalinėje prokuratūroje apsilankęs policijos vadovas.

Prieš darbo pabaigą į Generalinę prokuratūrą atvyko ir Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas, kartu su prokurorais tiriantis pranešimus esą policija žinojo apie planuojamas Drąsiaus Kedžio žudynes Kaune.

Donatas Malaškevičius tik patvirtino, kad įtarimai byloje šiandien pareikšti dar dviem operatyviniams kriminalinės policijos biuro pareigūnams – vienas jų be piktnaudžiavimo tarnyba įtariamas ir klastojęs dokumentus.

„Šiandien mes dar pateikėme įtarimus dviems asmenims. Kas jie tokie? Tai biuro operatyviniai darbuotojai. Trumpiau tariant iš viso yra pateikti įtarimai penkiems asmenims. Tai pakankamai aukšti pareigūnai – vienas jų yra skyriaus viršininkas“, – sakė Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Donatas Malaškevičius.

Be V. Račkausko, įtarimai dar vakar pateikti buvusiam Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojui Tomui Ulpiui, dabar vadovaujančiam Marijampolės policijai, tai pat dar vienam kriminalistui.

Šiandien apklausta ir Drąsiaus Kedžio sesuo, Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė, kurią slaptasis liudytojas kaltino kursčius brolį. Tą patvirtino Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras. Pareikšti įtarimus teisėjai galima tik sutikus Seimui.

Prokurorai D. Kedį kaltino 2009 spalį nužudžius teisėją Joną Furmanavičių ir Violetą Naruševičienę, kuriuos kaunietis viešai apkaltino tvirkinus dukrą.

Giedrius Vitkauskas
LTV „Panorama“
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24