Spausdinti šį puslapį

Mano, kad policija pajėgi apsivalyti

2011-11-15, 13:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prokurorams reiškiant įtarimus aukštiems policijos pareigūnams, Premjeras Andrius Kubilius teigia esąs įsitikinęs, kad policija gali apsivalyti nuo problemų.

„Tyrimą vykdo prokuratūra, ji gali plačiau komentuoti. Tačiau noriu pabrėžti, ką ne vieną kartą esu sakęs, kad policijai, kuri turi kovoti su nusikalstamumu, turi kovoti su korupcija, turi siekti, kad Lietuvos gyvenime būtų daugiau skaidrumo, pačiai taikomi patys aukščiausi skaidrumo standartai“, – Lietuvos radijui antradienį teigė A. Kubilius.
Reklama

„Naujasis policijos generalinis komisaras įsteigęs ir vadinamą Imuniteto tarnybą, imasi žingsnių, kurie tokioje situacijoje mano įsitikinimu yra tinkami. Todėl aš tikiu, kad policija yra pajėgi apsivalyti nuo ir praeities paveldėtų problemų. Apsivalymas gali būti skausmingas, gali nelabai malonus, bet jis yra privalomas ir būtinas“, – pridūrė jis.

Tyrimą vykdantys prokurorai pirmadienį buvusiam policijos generalinio komisaro pavaduotojui V. Račkauskui pareiškė įtarimus ne tik piktnaudžiavus tarnyba, bet ir klastojus dokumentus ir disponavus jais.

Be V. Račkausko, įtarimai jau pateikti buvusiam kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojui, dabar vadovaujančiam Marijampolės policijai, Tomui Ulpiui. Neatmetama, kad įtarimai bus pareikšti ir kriminalinės policijos biuro vadovui Algirdui Matoniui, dar keliems pareigūnams.

Tyrimas pradėtas po to, kai praėjus dvejiems metams atsirado slaptas liudytojas, teigiantis, kad apie planuojamas Drąsiaus Kedžio žudynes Kaune informavo aukštus policijos pareigūnus.

www.lrt.lt ir Lietuvos radijas
www.lvcom.eu

Komentuoti