Spausdinti šį puslapį

Rūkymas pražudė du žmones

2018-10-08, 10:34
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Rūkymas pražudė du žmones Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotr.

Spalio 5-osios naktį, 1.29 val., gautas pranešimas apie gaisrą Jurbarko rajone, Klišių kaime. Atvykus ugniagesiams, liepsnojo dviejų aukštų keliems savininkams priklausantis gyvenamasis namas, praneša Priešgaisriės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Didžiulį gaisrą gesino ne tik Jurbarko priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, bet ir Jurbarko rajono priešgaisrinės tarnybos Smalininkų ugniagesių komandos bei Šakių rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos Kidulių ugniagesių komandos ugniagesiai gelbėtojai. Į pagalbą buvo pakviesti ir savanoriai ugniagesiai. Apie 7 val. ryto ugniagesiai gaisravietėje rado pirmąjį sudegusį žmogaus kūną, o apie 11 val. – dar vieną smarkiai apdegusį kūną.

Pasak Jurbarko priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Tomo Statkaus, šiame dideliame name, kuriame anksčiau buvo įsikūrusi pradinė mokykla, gyveno tik vienas žmogus. Pas jį į svečius užsukdavo už kelių kilometrų gyvenęs draugas. Tą lemtingąją naktį jie buvo dviese. „Labiausiai tikėtina gaisro priežastis – neatsargus rūkymas. Pasak liudininkų, abu draugai nevengdavo taurelės ir cigaretės. Manoma, kad elektros instaliacija ar tuo labiau krosnis, kuriai gyventojas dar net kuro neturėjo, gaisro sukelti negalėjo. Kilus gaisrui, vienas iš vyrų, pradegus perdangai, nukrito į pirmąjį aukštą ir ten buvo surastas, o kitas – antrajame aukšte“, - sakė T. Statkus.

Šiemet Jurbarko rajone gaisruose žuvo jau trys žmonės. Vienas žmogus sausio mėnesį žuvo dėl netvarkingos krosnies. „Pastarąjį kartą dvi aukos gaisre yra buvusios 2010 m. Tuomet dėl neatsargaus rūkymo Smalininkuose žuvo du broliai. Tačiau dažniausios gaisrų priežastys – netvarkingos krosnys ir elektros instaliacija. Ugniagesiai, lankydami gyventojus prevencinės akcijos „Gyvenkime saugiai“ metu, dažniausiai mato, kad krosnys jų namuose ištrupėjusios, elektros instaliacija susukta izoliacija arba elektros laidai išvis pliki. Dauguma neturi autonominių dūmų detektorių, o tie, kuriems jie buvo įrengti, juos nuėmę, nes, pasak jų, erzina jų pypsinimas“, - sakė T. Statkus.

Pasak Jurbarko PGT viršininko T. Statkaus, svarbu, kad žmonės nepatingėtų ir tinkamai pasiruoštų šildymo sezonui: susiremontuotų krosnis, sutvarkytų elektros instaliaciją, ypač jeigu šildosi elektriniais įrenginiais, pasirūpintų ir dujine įranga – jeigu patys nesupranta, pasikviestų specialistus. Jis palinkėjo gyventojams nebūti abejingiems ir rūpintis savo saugumu.

Komentuoti