Kada apie eismo įvykį nedelsiant reikia pranešti policijai?

2011-11-09, 11:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)


Šiuo metu Lietuvos gyventojai apie eismo įvykius, vagystes, kitas nusikalstamas veikas ar dingusius daiktus gali pranešti policijai naudodamiesi policijos elektroninių paslaugų sistema  (www.epolicija.lt). Pradėjus funkcionuoti šiai sistemai, buvo pastebėta, kad pasitaiko atvejų, jog eismo dalyviai ne visada tinkamai įvertina situacijas, kai apie padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus reikia nedelsiant informuoti policiją.

Kelių eismo taisyklių 234 punkte nustatyta, kad, jeigu dėl eismo įvykio padaryta tik turtinė žala ir nukentėjusio asmens eismo įvykio vietoje nėra, su eismo įvykiu susijęs eismo dalyvis privalo nedelsdamas pranešti apie eismo įvykį policijai. Norime atkreipti eismo dalyvių dėmesį į tai, kad šiuo atveju apie eismo įvykį privaloma iš karto pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir laukti tolesnių atsakingų pareigūnų nurodymų.

Neįvykdęs šių reikalavimų, vairuotojas gali būti patrauktas administracinėn atsakomybėn pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 130 str. 1 dalį. Už tai vairuotojams gali būti skirta bauda nuo trijų tūkstančių iki keturių tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų arba administracinis areštas nuo penkiolikos iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, - bauda nuo keturių tūkstančių iki penkių tūkstančių litų su transporto priemonės konfiskavimu ar bekonfiskavimo arba administracinis areštas nuo dvidešimties iki trisdešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo.

www.policija.lt
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24