Šiauliuose nuteisti neteisėtai vairuotojų pažymėjimus bandę įgyti asmenys

2011-11-05, 11:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiaulių miesto apylinkės teismas 2011 m. spalio 26 d. paskelbė nuosprendį ir kaltais dėl papirkimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (LRBK) 227 straipsnio 2 dalis) ir dokumentų klastojimo (LRBK 300 str. 1 d.) pripažino septynis asmenis, kurie bandė neteisėtai įgyti vairuotojų pažymėjimus.

Keturiems iš jų skirtos piniginės baudos iki 4 550 litų, o padėjusieji atskleisti šį nusikaltimą atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą vieneriems metams ir jiems skirta baudžiamojo poveikio priemonė – sumokėti 5 MGL (650 Lt) įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.
Ikiteisminį tyrimą atlikę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai išsiaiškino, kad vairuotojo pažymėjimai buvo išduodami asmenims, kurie už piniginį atlygį per tarpininkus įgydavo suklastotą vairavimo mokyklos baigimą liudijantį dokumentą, gaudavo suklastotą vairuotojo sveikatos patikrinimo pažymą ir suklastotą pirmosios medicininės pagalbos suteikimo kursų išklausymą patvirtinantį sveikatos žinių atestavimo pažymėjimą.
Kita baudžiamoji byla, kurioje įtarimai pateikti vienos vairavimo mokyklos savininkui, medicinos įstaigų darbuotojams, VĮ „Regitra“ darbuotojams ir kitiems asmenims, netrukus taip pat bus perduota teismui.
Pradėję ikiteisminį tyrimą, STT pareigūnai atliko ir vairuotojų pažymėjimų išdavimo procedūros sisteminę antikorupcinę analizę ir nustatė antikorupciniu požiūriu rizikingiausius vairuotojo pažymėjimų išdavimo procedūros etapus.
Siekiant veiksmingų pokyčių šioje srityje Vidaus reikalų ministerijai, Sveikatos apsaugos ministerijai ir Valstybinei kelių transporto inspekcijai pasiūlyta peržiūrėti procedūras, nustatyti naujus kontrolės mechanizmus, rengti darbuotojų mokymus ir vykdyti antikorupcinį švietimą.

www.stt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24