Nubausta nesaugiais vaikiškais drabužiais prekiavusi bendrovė

2011-11-02, 09:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba 2011 m. spalio 27 d. išnagrinėjo bylą pagal Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos prie Ūkio ministerijos Produktų saugos įstatymo pažeidimo protokolą dėl UAB ,,HONG YI“ pavojingų vaikiškos tekstilės gaminių pateikimo į rinką ir, vadovaudamasi Produktų saugos įstatymo nuostatomis, skyrė bendrovei 2750 litų baudą. Produktų saugos įstatymo 23 straipsnio 1 dalis nustato, kad „gamintojui, platintojui, pateikusiems į rinką pavojingų gaminių, skiriama nuo 500 iki 5000 litų bauda“.

Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos Panevėžio skyriaus specialistai, atlikę patikrinimą UAB ,,HONG YI“ parduotuvėje Panevėžyje nustatė, kad bendrovė pateikė į rinką pavojingus (nesaugius) produktus – dviejų dydžių vaikišką palaidines, skirtas dėvėti 12 ir 24 mėnesių vaikams. Atlikus mechaninius bandymus nustatyta, kad dėvint šiuos drabužius dėl netinkamai pritvirtintų puošmenų – spalvotų kristaliukų - kyla didėlė rizika vaikų gyvybei ir sveikatai dėl užspringimo pavojaus, kūdikio odos sužeidimo aštrių briaunų detalėmis ir neatitinka šių produktų saugą reglamentuojančių teisės aktų nustatytų produktų saugos reikalavimų bei Produktų saugos įstatyme pateikto saugaus gaminio apibūdinimo.
Valstybinė ne maisto produktų inspekcija taip pat pritaikė produktų pateikimo į rinką ribojimo priemones: uždraudė teikti į rinką pavojingus produktus – palaidines 12 ir 24 mėnesių vaikams - ir įpareigojo platintoją UAB „HONG YI" nedelsiant pašalinti iš rinkos pavojingus produktus bei įspėti vartotojus apie su šiais produktais susijusią riziką. Tačiau bylos nagrinėjime dalyvavusi Inspekcijos atstovė informavo, kad UAB „HONG YI" atstovai vengė bendradarbiauti su minėta institucija, bei apie nurodymų vykdymą informavo tik praėjus keliems mėnesiams nuo Inspekcijos nurodymų pateikimo. Be to, UAB ,,HONG YI“ nei Inspekcijai, nei Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai nepateikė įrodymų, kokių priemonių ėmėsi vykdydama Inspekcijos nurodymus – ar pavojingi vaikiškos tekstilės gaminiai buvo pašalinti iš rinkos ir sunaikinti, susigrąžinti iš vartotojų ir pan.

www.vvtat.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24