Spausdinti šį puslapį

„Passatas“ – pilnas kontrabandos

2018-07-09, 09:42
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Passatas“ – pilnas kontrabandos VSAT nuotr.

Iš Baltarusijos grįžtantis vilnietis automobilio „VW Passat“ slėptuvėse gabeno daugiau kaip 2 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų. Tuo, kad jie nepatektų į juodąją rinką, pasirūpino Varėnos pasieniečiai, surengę pakartotiną mašinos patikrinimą, rašo pasienis.lt.

Ketvirtadienį vakarop VSAT Varėnos pasienio rinktinės Specialiosios paskirties komandos pareigūnai maždaug už 100 metrų nuo Šalčininkų kontrolės punkto sustabdė automobilį „VW Passat“, kurį vairavo 64-erių Vilniaus gyventojas. Jis ką buvo ką tik per šį punktą įvažiavęs iš Baltarusijos ir įveikęs patikrinimo procedūras.

Varėnos pasieniečiai vyro mašiną nusprendė patikrinti darsyk. Paaiškėjo, kad įvairiose automobilio vietose buvo įrengtos slėptuvės, kuriose iš viso buvo 2010 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ ir „Minsk Capital“. Rūkalai pažymėti Baltarusijos akcizo ženklais.

Vilniečiui dėl kontrabandos Varėnos pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Šią bylą nagrinės teismas. Kontrabandos gabentojui gresia bauda nuo 2700 iki 6000 eurų. Taip pat gali būti konfiskuotas automobilis „VW Passat“, kuris kartu su kontrabandiniais rūkalais saugomas Purvėnų pasienio užkardoje.

Po apklausos vairuotojas paleistas.

Komentuoti