Kyšininkavimu kaltinama Statistikos departamento tarnautoja ir jos bendrininkai stos prieš teismą

2011-10-17, 11:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gyventojų ir būsto surašinėtojomis dviem moterims įsidarbinti padėjusios ir už tai kyšio pareikalavusios bei jį priėmusios Statistikos departamento Vilniaus teritorinės statistikos valdybos skyriaus vedėjos ir jai padėjusių vyriškių byla perduodama į teismą.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą byloje, kurioje įtarimai dėl kyšininkavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 225 straipsnio 2 dalis) pareikšti Statistikos departamento Vilniaus teritorinės statistikos valdybos (toliau – Statistikos valdyba) Gyventojų ir būsto surašymo Senamiesčio skyriaus vedėjai I. B. Už kyšininkavimą (BK 225 str. 2 d.) bus teisiami ir jai padėję vilniečiai O. F. ir K. V.
Nuo 2011 m. sausio mėnesio ši valstybės tarnautoja buvo atsakinga už asmenų atranką į Statistikos valdybos darbuotojus gyventojų ir būsto surašymui atlikti. I. B. įtariama tuo, kad sudarė galimybes Statistikos valdybos instruktoriais įdarbinti O. F. ir K. V. rekomenduotas vilnietes A. D. ir S. M. ir už tai iš pastarųjų reikalavo ir provokavo duoti kyšį, o balandžio 13 d. priėmė 800 litų kyšį. Apie tai moterys informavo STT.
Spalio 14 dieną ši baudžiamoji byla perduota į Vilniaus apygardos prokuratūrą kaltinamajam aktui surašyti ir bylai perduoti į teismą.

www.stt.lt
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24