Spausdinti šį puslapį

Ant teisiamųjų suolo sės Rokiškio Sodros direktorė

2011-10-13, 18:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai dėl kyšininkavimo, piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo pareikšti Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos (toliau – VSDFV, Sodra) Rokiškio skyriaus direktorei N. A. V..

STT Panevėžio valdybos pareigūnai išaiškino, kad VSDFV Rokiškio skyriuje viešieji pirkimai buvo vykdomi fiktyviai. Organizuojant biuro baldų viešuosius pirkimus buvo neteisėtai sudarytos išskirtinės sąlygos viešųjų pirkimų konkursus laimėti vienai individualiai įmonei. Šios įmonės savininkas ir vadybininkas turėjo patys pasirinkti kitas viešuosiuose pirkimuose dalyvausiančias įmones ir susitarti su šių įmonių atstovais, kad šie pateiktų komercinius pasiūlymus didesnėmis kainomis. Už tai, kad tapo viešųjų pirkimų laimėtoju, įmonė, kaip įtariama, atsilygino Rokiškio skyriaus direktorei baldais.
Be to, N. A. V. įtariama organizavusi automobilių kelionės lapų suklastojimą, siekiant pateisinti asmeniniams tikslams panaudotą valdišką kurą. Buvo duodami neteisėti nurodymai vairuotojui į kelionės lapus įrašyti žinomai melagingus duomenis apie neįvykusias tarnybines išvykas ir minėtus suklastotus kelionės lapus panaudoti – pateikti apmokėjimui į Finansų ir apskaitos skyrių.
Įmonės savininkas ir vadybininkas buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės už papirkimą remiantis Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 straipsnio 5 dalimi (anksčiau – 227 str. 4 d.), pagal kurią asmuo atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės už papirkimą, jeigu kyšio iš jo buvo reikalaujama ar provokuojama duoti kyšį ir jis, pasiūlęs ar pažadėjęs duoti arba davęs kyšį, per įmanomai trumpiausią laiką, bet ne vėliau negu iki jo pripažinimo įtariamuoju, savanoriškai apie tai pranešė teisėsaugos institucijai. Pagal laidavimą nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleisti Rokiškio Sodros viešųjų pirkimų organizatorius ir vairuotojas.
Spalio 13 d. baudžiamoji byla perduota nagrinėti teismui.
Teisiamųjų suole atsidūrė ir Rokiškio Sodros direktorės vyras advokatas J. V. – dėl neteisėtai gautų bankroto administratoriaus ir nedarbingumo  pažymėjimų.  Advokatas kaltinamas piktnaudžiavimu, dokumentų suklastojimu, suklastotų dokumentų panaudojimu, papirkimu. Šios baudžiamosios bylos nagrinėjamos Vilniaus miesto pirmajame apylinkės teisme ir Panevėžio miesto apylinkės teisme.

www.stt.lt
www.lvcom.eu

Komentuoti