Klaipėdoje sulaikyti kvaišalų platinimu įtariami studentai (VIDEO)

2011-10-12, 10:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) pareigūnai, atlikę ilgalaikį tyrimą, sulaikė grupę asmenų, kurie Klaipėdos mieste dideliais kiekiais platino narkotines ir psichotropines medžiagas.
Policijos pareigūnai kartu su Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras" kovotojais sulaikė 8 anksčiau neteistus narkotinių (psichotropinių) medžiagų platintojus.

Taip pat per policijos operaciją sulaikyti 7 asmenys, kurie įgijo ar pasikėsino įgyti kaltininkų platinamas medžiagas.
Įtariamieji „specializavosi" platindami tam tikros rūšies medžiagas. Įtariama, kad kaltininkai ne tik perparduodavo didesniais kiekiais įgytus „kvaišalus", bet ir patys augino kanapes.
Per kratas pas įtariamuosius policijos pareigūnai rado kokaino, kanapių ir jų dalių bei jų sėklų. Pas vieną kaltininką spintose su specialiu apšvietimu ir termoizoliacine medžiaga aptikta 16 auginamų kanapių augalų, taip pat pardavimui paruoštos išdžiovintos ir susmulkintos kanapės.
Be to, Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai surado ir, įtariama, labai didelį kiekį (apie 2 kg) amfetaminų grupei priskiriamos psichotropinės medžiagos.
Įtariama, kad nusikalstamoje grupėje buvo Lietuvos ir užsienio aukštųjų mokyklų studentų. Minėtas medžiagas įtariamieji platindavo ir nepilnamečiams.
Šiuo metu 2 įtariamieji suimti, kitiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.
Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.
Prokuroro sprendimu apribotos kaltininkų nuosavybės teisės į, įtariama, nusikalstamu būdu gautas lėšas (apie 8 000 Lt).
LR BK 260 str. 1 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.
LR BK 261 str. už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 12 metų.
LR BK 260 str. 3 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais numato laisvės atėmimą nuo 10 iki 15 metų.

Klaipėdos aps. VPK informacija
www.lietuvosvalstybe.com

Medija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24