VSAT pareigūnai šiemet išaiškino 300 Lietuvos valstybės sienos pažeidimų

2011-10-12, 10:27
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiemet pasieniečiai jau išaiškino 300 atvejų, kai bandyta neteisėtai pažeisti Lietuvos valstybės sieną. Daugiausiai tarp sulaikytųjų sienos pažeidėjų yra lietuvių ir gruzinų. Pastarųjų skaičius šiemet išaugo kone trigubai. Iš viso Lietuvos sieną bandė neteisėtai kirsti 17 valstybių piliečiai.

Antradienį 300-ąjį pažeidimą pasieniečiai užkardė Vilniaus rajone – į Lietuvą iš Baltarusijos neteisėtai bandė patekti 3 gruzinais prisistatę vyrai. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai prie pat sienos su Baltarusija juos užklupo ties Vilniaus rajono Keipūnų kaimu.
Pažeidėjai ką tik buvo iš Baltarusijos neteisėtai įžengę į  Lietuvą ir paskubomis persirengę drabužius. Nešvarius, kuriuos vilkėdami kirto sieną, jie buvo išmetę, o gilyn į Lietuvą jau ėjo pasipuošę. Sulaikymo metu dokumentų neturėjusi trijulė nesipriešino. Apklausos metu sulaikytieji prisistatė 24-erių, 26-erių ir 28-erių Gruzijos piliečiais.
Dėl neteisėto valstybės sienos pažeidimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Gruzinus pasieniečiai uždarė į areštinę.
Iš visų šiemet 300 pasieniečių išaiškintų Lietuvos sienos pažeidimų net 214 nustatyta pasienyje su Baltarusija. Dar 65 sienos pažeidimus išaiškino sieną su Rusija saugantys VSAT pareigūnai.
270 šiemetinių pažeidimų  pasieniečiai fiksavo sausumoje, 24 – pasienio ežeruose ir upėse, 6 – Kuršių mariose. 5 atvejais nustatyta, kad Lietuvos siena pažeista dėl netsargumo.
Iš viso pasieniečiai sulaikė ir 314 sienos pažeidėjų. Daugiausiai jų įkliuvo pasienyje su Baltarusija (207) ir Rusija (75). Neteisėtai kertant Lietuvos valstybės sieną VSAT pareigūnų buvo sulaikyti 17 valstybių piliečiai.
Daugiausiai tarp jų yra Lietuvos piliečių – 113. Šiemet ypač išaugo neteisėtai į šalį bandančių patekti Gruzijos piliečių – jų VSAT pareigūnai jau sulaikė 90. Pernai per tą patį laikotarpį buvo sulaikyti 34 per sieną neteisėtai ėję gruzinai.
Šiuo metu VSAT Užsieniečių registracijos centre (URC) Gruzijos piliečių yra daugiausiai. Jie paprastai Lietuvoje prašo prieglobsčio ir pasinaudodami suteikta teise parai išeiti iš URC neretai bando išvykti toliau į Vakarų Europos šalis.
Lietuvos sieną neleistinoje vietoje šiemet bandė pereiti ir pasieniečiams įkliuvo 39 Rusijos, 27 Afganistano, 14 Baltarusijos, 11 Armėnijos piliečių. VSAT pareigūnai dėl šio nusikaltimo sulaikė ir Azebaidžano, Bulgarijos, Gvinėjos, Kazachstano, Kirgizstano, Latvijos, Libijos, Moldovos, Tadžikistano, Ukrainos, Uzbekistano piliečių ir asmenį be pilietybės.

www.pasienis.lt
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24