Spausdinti šį puslapį

Teismui perduota milijoninės vertės viešojo pirkimo byla

2011-10-12, 09:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame įtarimai dėl piktnaudžiavimo pareikšti Anykščių rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėjui A. K. ir buvusiam Žemės ūkio skyriaus vyresniajam specialistui, viešojo pirkimo komisijos nariui A. T.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Anykščių rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėjas, veikdamas, kaip įtariama, bendrininkų grupėje su Žemės ūkio skyriaus vyresniuoju specialistu A. T. ir AB „Anykščių melioracija“ direktoriumi bei UAB „Melinga“ techniniu direktoriumi Bronislovu Laurikėnu,  neteisėtai sudarė išskirtines sąlygas jungtinei grupei (AB „Anykščių melioracija“ ir UAB „Melinga“) laimėti Anykščių rajono Troškūnų seniūnijos melioracijos darbų viešojo pirkimo konkursą.
Susitaręs su B. Laurikėnu, Žemės ūkio skyriaus vedėjas savo pavaldiniui A. T. nurodė į viešojo pirkimo konkurso sąlygas įtraukti papildomus reikalavimus, kurie diskriminuotų kitus potencialius konkurso dalyvius, bet būtų palankūs jungtinei grupei AB „Anykščių melioracija“ ir UAB „Melinga“.
Vykdydamas vedėjo nurodymus vyresnysis specialistas įtraukė papildomus reikalavimus į konkurso sąlygas ir B. Laurikėnui atskleidė konfidencialią informaciją apie potencialius konkurso dalyvius. Todėl B. Laurikėnas turėjo galimybę atlikti nesąžiningos konkurencijos veiksmus – susitarti su įmonėmis, kad jos nedalyvautų viešojo pirkimo konkurse. Tokiu būdu jungtinė grupė (AB „Anykščių melioracija“ ir UAB „Melinga“) laimėjo viešąjį  1 085 900 litų vertės darbų pirkimą ir galėjo pasinaudoti Europos Sąjungos investicinėmis lėšomis.
Bronislovas Laurikėnas 2011 m. rugpjūčio d. Anykščių rajono apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo. Jam teismas skyrė 13 000 Lt baudą.
Ši baudžiamoji byla perduota nagrinėti Anykščių rajono apylinkės teismui.

www.stt.lt
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti