Spausdinti šį puslapį

Naujas smūgis narkotikų platintojams, šįkart – ginkluotiems

2011-10-07, 11:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai sudavė dar vieną triuškinantį smūgį, šįkart, ginkluotiems narkotinių medžiagų platintojams.

Rugsėjo pabaigoje, po sėkmingos slaptosios operacijos, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai išaiškino asmenis, įtariamus Panevėžyje neteisėtai disponavus labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų: apie 100 kg hašišo, apie 4 kg heroino, daugiau nei 800 narkotinių medžiagų - tablečių. Tąsyk sulaikyti 2 anksčiau teisti Panevėžio miesto gyventojai. Iš jų paimtos medžiagos, kurių vertė gali siekti keletą milijonų litų. Dėl minėto nusikaltimo įvykdymo atliekamas ikiteisminis tyrimas.
Šią savaitę Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnams įkliuvo policijai žinomi Kėdainių miesto gyventojai - M. U., gimęs 1984 m., D. L., gimęs 1972 m., G. K., gimęs 1989 m., ir A. S., gimęs 1958 m. Po ilgai trukusio tyrimo pareigūnai atskleidė asmenis, įtariamus narkotinių medžiagų platinimu ne tik Kėdainiuose. Įtariama, kad jų platinamos narkotinės medžiagos pasiekdavo Panevėžio miestą ir kitas vietoves.
Sulaikę minėtus asmenis pareigūnai atliko 8 kratas, kitus ikiteisminio tyrimo veiksmus. Panevėžiečiams talkino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Pareigūnai  rado ir paėmė, įtariama, apie 3 kg sprogmenų, daugiau nei 1 900 šaudmenų, 30 įvairių šaunamųjų ginklų. Įtariama, kad rasti šaudmenys pritaikyti šaudyti iš kratų metu paimtų ginklų. Pasak pareigūnų, rastas ir paimtas stulbinantis asortimentas, įtariama, narkotinių ir psichotropinių medžiagų: ne mažiau kaip 3 kg kanapių ir jų dalių, 300 narkotinių medžiagų - tablečių, apie 4 kg kokaino, ne mažiau kaip 10 kg amfetamino. Taip pat pas įtariamuosius rastos ir paimtos akcizu apmokestinamos prekės.
Dėl minėtų atvejų atliekami ikiteisminiai tyrimai. Ikiteisminius tyrimus kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Panevėžio aps. VPK informacija

www.lvcom.lt

Komentuoti