Geriausias Pagėgių rinktinės šuo vėl sulaikė kontrabandininkus

2013-11-27, 12:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Padedami belgų aviganio Džino pasieniečiai Šakių rajono miške sulaikė du kontrabandininkus, gabenusius, įtariama, per Šešupę iš Rusijos perkeltą rūkalų krovinį. Šis šiuo metu žinomiausias Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės šuo išgarsėjo sausį, kai patruliuodamas prie sienos susigrūmė su šernu.

Antradienį VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasieniečiai Šakių rajono Bosų kaimo ribose užfiksavo kontrabandos gabenimo požymių. Įtarta, kad Šešupe, kuria eina siena su Rusija, į Lietuvą buvo atplukdytas rūkalų krovinys.

Į šią vietą skubiai atvyko VSAT kinologas su nesyk panašiais atvejais pasižymėjusiu tarnybiniu belgų aviganiu Džinu. Patyręs keturkojis, kuriam dabar yra treji su puse, iškart užuodė įtariamųjų pėdsakus ir jais pasieniečius nuvedė į Lietuvos gilumą. Džinas pėdsakais sparčiai sekė apie pusantro kilometro, kol Šilininkų miške prisivijo tris asmenis. Jau iš tolo paskui šunį sekę pasieniečiai pastebėjo, kad trijulė neša ryšulius.

Pastebėję pasieniečius kontrabandininkai metė nešulius ir mišku pasileido bėgti į skirtingas puses. Jie nereagavo į VSAT pareigūnų reikalavimus sustoti, todėl po kelių įspėjamųjų komandų vienas paskui Džiną ėjęs Rociškių užkardos pareigūnas iš tarnybinio pistoleto iššovė tris įspėjamuosius šūvius į orą.

Padedami belgų aviganio pasieniečiai pasivijo ir sulaikė 27-erių ir 30-ties Jurbarko gyventojus. Vienam kontrabandininkui pavyko pasprukti.

Įvykio vietoje VSAT pareigūnai rado 8 į polietileną supakuotas dėžes, kuriose buvo 2498 pakeliai cigarečių „Jin Ling" su Rusijos banderolėmis ir 1500 pakelių „Jin Ling" be banderolių.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytus jurbarkiškius pasieniečiai uždarė į areštinę. Be to, abiem kontrabandininkams dėl VSAT pareigūno teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymo ir dėl kontrabandos pradėtos administracinių bylų teisenos.

Belgų aviganis Džinas yra nesyk pasižymėjęs sulaikant kontrabandininkus pasienyje su Rusija, Šakių rajone. Pavyzdžiui, rugsėjo viduryje jis netoli sienos sugaudė kontrabandininkų ketveriukę. Vyrai nešė 4 tūkst. pakelių cigarečių. Šis krovinys iš Kaliningrado srities į Lietuvą irgi buvo neteisėtai perkeltas per Šešupę.

Spalio pradžioje Džinas vėl sulaikė du kontrabandininkus, kurie į Lietuvos gilumą nešė per Šešupę perkeltą rūkalų krovinį.

Šis šuo labiausiai išgarsėjo šių metų sausio pradžioje susigrūmęs su šernu. Tada Šakių rajono Sudargo miške keturkojis su savo kinologu patruliavo už kelių šimtų metrų nuo sienos su Rusija. Šuo vykdė paieškos užduotį, kai kinologas iš eglyno išgirdo neįprastus garsus. Po komandos Džinas neatbėgo, todėl VSAT pareigūnas nuskubėjo į eglyną ir čia išvydo dramatišką vaizdą.

Belgų aviganis įnirtingai grūmėsi su šernu. Abu gyvūnai vienas kitą buvo sužaloję. Užspeistu pasijutęs šernas maždaug iš 5 metrų metėsi į pasieniečio pusę. Atšokdamas į šoną nuo puolančio ir per ištiestos rankos atstumą priartėjusio gyvūno kinologas spėjo iš tarnybinio pistoleto paleisti vieną šūvį. Kulka pataikė tiesiai šernui į tarpuakį. Gyvūnas krito vietoje, pasienietis per stebuklą nenukentėjo.

Šerno sužalotas Džinas buvo skubiai nugabentas į veterinarijos kliniką. Čia jam buvo susiūtos plėštinės žaizdos ir suteikta pagalba dėl kitų sužalojimų. Po gydymo kurso Džinas pasveiko ir išgijęs sėkmingai tęsia tarnybą saugodamas sieną su Rusija.

pasienis.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24