Spausdinti šį puslapį

Įkliuvo kontrabandą gabenę policininkai

2011-10-06, 07:10
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šalčininkų rajone įkliuvo du policijos patruliai, kurie tarnybiniu automobiliu, uniformuoti ir su tarnybiniais ginklais įtariami gabenę cigarečių kontrabandą.
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas sako galintis tik apgailestauti dėl tokių pavaldinių, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Netoli Baltarusijos sienos, kelyje Dieveniškės–Šalčininkai, Vilniaus sienos apsaugos tarnyba trečiadienio naktį sustabdė Šalčininkų rajono policijos komisariato tarnybinį automobilį, kurio bagažinėje rasta keturi tūkstančiai pakelių cigarečių su Baltarusijos banderolėmis.
Kontrabandą per savo patruliavimo valandas uniformuoti ir ginkluoti tarnybiniais ginklais vežė du Šalčininkų rajono policininkai. Vieno pareigūno stažas – 22 metai, kito – 14.
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas sako, kad vienas baustas tris kartus, kitas turėjo vieną nuobaudą.
„Belieka apgailestauti, kad tarp mūsų yra tokių žmonių, bet aš pasakysiu, kad mūsų pareigūnai yra tie patys Lietuvos piliečiai, tie patys žmonės, gyvenantys Lietuvoje, ir sergantys lygiai tokiom pačiom ligom ir ydom, kurias turi visa mūsų visuomenė. Labai gaila, bet kartais taip pasitaiko“, – kalbėjo Vilniaus apskrities VPK viršininkas Kęstutis Lančinskas.
Įtariami kontrabanda policininkai sulaikyti ir apklausti. Apskrities vadovybė priekaištų Šalčininkų policijos vadovams neturi.
„Tiesioginiai vadovai yra visai neseniai pradėję eiti pareigas Šalčininkuose, jie yra ne vietiniai. Todėl ir buvo toks sprendimas daugeliu vadovų paskirti ne vietinius, ne šalčininkiečius, kad tokias problemas išsiaiškinti ir jas išgyvendinti“, – sakė K. Lančinskas.
Anot K. Lančinsko, prieš sulaikymą įtariamus policininkuskontrabandininkus kelis mėnesius kartu su Vilniaus rinktinės pasieniečiais stebėjo Vilniaus apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo pareigūnai.


Kristina Jackūnaitė
LTV „Šiandien“
www.lvcom.eu

 

Komentuoti