Policijos departamentas kviečia dalyvauti konkurse „Užfiksuok Kelių eismo taisyklių pažeidėją“

2011-10-03, 10:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Policijos departamentas prie VRM, siekdamas ugdyti visuomenės pilietiškumą, nepakantumą eismo dalyviams, negerbiantiems nustatytų elgesio normų ir šiurkščiai pažeidžiantiems Kelių eismo taisyklių reikalavimus, organizuoja konkursą „Užfiksuok Kelių eismo taisyklių pažeidėją" .

Konkurso tikslas - skatinti eismo dalyvių pagarbą vieni kitiems, mažinti Kelių eismo taisyklių pažeidimų skaičių bei išvengti eismo įvykių, kurie įvyksta dėl šiurkščių Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

„Kreipiamės į gyventojus kartu būti saugaus eismo kūrėjais ir vaizdo fiksavimo priemonėmis fiksuoti Kelių eismo taisyklių pažeidimus, ypač pavojingą ir chuliganišką vairavimą, posūkių nerodymą - pažeidimus, kurie tiesiogiai kelia grėsmę eismo saugumui" - sako policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla.
Konkursui pateikiama vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuotas pavojingas Kelių eismo taisyklių pažeidimas, keliantis grėsmę eismo saugumui, chuliganiško vairavimo atvejai. Pateikiama medžiaga turi būti kokybiška, kad būtų galima konstatuoti Kelių eismo taisyklių pažeidimą. Būtina nurodyti užfiksuoto pažeidimo datą, laiką, vietą. Taip pat konkursui gali būti pateiktos ir spalvotos, ir nespalvotos nuotraukos, kuriose užfiksuotas šiurkštus Kelių eismo taisyklių pažeidimas.
„Gauta medžiaga bus vertinama ir analizuojama. Jei medžiagoje bus užfiksuotas konkretus laikas, data, vieta ir įvykis, turintis pažeidimo požymių, tai bus pradedama administracinė teisena. Asmens, pateikusio konkursui medžiagą, anketiniai duomenys bus konfidencialūs" - teigia R. Požėla.
Konkurse gali dalyvauti ne jaunesni kaip 18 metų asmenys, ne tik deklaruojantys, bet ir patys vykdantys saugaus elgesio kelyje reikalavimus. Konkursui medžiaga turi būti siunčiama el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. (rinkmenos dydis iki 10 Mb, su nuoroda „Konkursui „Užfiksuok KET pažeidėją").
Konkursui pateiktą medžiagą vertins komisija, kuri išrinks 8 didžiausią grėsmę eismo saugumui sukėlusius užfiksuotus vaizdus. Konkursas vyks iki š. m. gruodžio 31 dienos, o jo nugalėtojai bus apdovanojami 2012 m. sausio mėn. Policijos departamente.

Konkurso „Užfiksuok Kelių eismo taisyklių pažeidėją" nuostatai (doc).

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24