Baltarusis kontrabandinius rūkalus gabeno dvigubame automobilio dugne

2017-09-15, 19:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Baltarusis kontrabandinius rūkalus gabeno dvigubame automobilio dugne © pasienis.lt

Adutiškyje pasieniečiams įkliuvo Baltarusijos pilietis, automobilyje įrengtose slėptuvėse gabenęs beveik 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Ketvirtadienį VSAT Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardos pareigūnai Adutiškio pasienio kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos vykusį automobilį „Ford Mondeo“, kurį vairavo 30-ies šios šalies pilietis.

Pasieniečiams kilo įtarimų, kad automobilyje gali būti įrengtas dvigubas dugnas. Nutarta transporto priemonę pristatyti į Medininkų kontrolės punktą ir atlikti patikrinimą rentgenu. Įtarimai pasitvirtino, o „Ford Mondeo“ bagažinėje bei slenksčiuose buvo aptiktos slėptuvės. Jose į Lietuvą gabenti 2573 pakeliai cigarečių „Minsk Capital“ ir „Premjer QS“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką baltarusiui VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Jam gresia bauda nuo 2700 iki 6000 eurų bei automobilio konfiskavimas. Po apklausos baltarusis, kuriam įteiktas šaukimas atvykti į teismą, paleistas.

Kontrabandiniai rūkalai ir automobilis saugomi Adutiškio užkardoje.

pasienis.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24