Spausdinti šį puslapį

Kitą savaitę policija drausmins pėsčiuosius

2011-09-22, 11:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus policija rugsėjo 22–25 d. kontroliuos ar pėstieji, dviračių vairuotojai, vadeliotojai tamsiuoju paros nepažeidžia eismo taisyklių.
Ruduo – vienas iš pavojingiausių laikotarpių eismo dalyviams. Pasikeitus eismo sąlygoms (anksčiau temsta, dėl lietaus ir rūko keliuose blogas matomumas), pagausėja eismo įvykių, kuriuose nukenčia pėstieji, dviratininkai, vadeliotojai.

Nors sutemus eismo intensyvumas sumažėja, tačiau atsiranda kitas pavojus – likti nepastebėtam. Todėl pėstiesiems, dviratininkams, vadeliotojams, keliaujantiems tamsoje, svarbu laikytis Kelių eismo taisyklių ir būti matomiems, teigia Vilniaus apskrities policijos atstovai.
Kelių eismo taisyklės ne rekomenduoja, bet reikalauja laikytis nustatytų normų, todėl įspėjame pėsčiuosius segėti atšvaitus, dėvėti liemenes arba drabužius su šviesą atspindinčiais elementais. Tėvus ar juos atstojančius asmenis prašome pasirūpinti nepilnamečiais vaikais, privalančiais turėti ir segėti atšvaitus ar dėvėti drabužius su šviesą atspindinčiais elementais. Rūpinkimės vyresnio amžiaus artimaisiais, kad jie segėtų atšvaitus, prašo policininkai.
Kelių eismo taisyklių 64 p. nustatyta, kad dviračio gale turi būti raudonas šviesos atšvaitas, iš abiejų šonų – oranžiniai šviesos atšvaitai arba kiti šviesą atspindintys elementai, pritvirtinti prie ratų stipinų. Važiuojant keliu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o dviračio gale – raudonos šviesos žibintas, dviračio vairuotojas privalo dėvėti šviesą atspindinčią liemenę arba būti prie drabužių kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje prisisegęs šviesą atspindinčius elementus.
Kelių eismo taisyklių 74 p. nustatyta, kad vadeliojamų vežimo ar rogių priekyje turi būti balti, iš šonų – oranžiniai, gale – raudoni šviesos atšvaitai, pritvirtinti gerai matomose vietose ir pažymintys kraštinius vežimo ar rogių gabaritus. 75 p. - Vadeliojant, varant gyvulius ar paukščius keliais tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, būtini žibintai, kurie turi degti kairėje vežimo, rogių ar gyvulių pusėje: priekyje – baltos, o gale – raudonos šviesos žibintas. Tamsiuoju paros metu ar esant blogam matomumui vadeliotojas, gyvulių ar paukščių varovas ir raitelis privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais.

www.lrt.lt
www.lvcom.eu

Komentuoti