Spausdinti šį puslapį

Ieškoma vietos naujam kalėjimui

2011-09-20, 14:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Klaipėdoje žvalgomasi sklypo naujam tardymo izoliatoriui ir pataisos namams statyti. Ši įstaiga būtų viena iš 4 numatomų statyti visoje Lietuvoje.
Atsiradus tokiems regioninėms įkalinimo įstaigoms būtų galima racionaliau naudoti lėšas, greičiausiai paspartėtų nusikaltimų tyrimai, praneša Lietuvos radijas.

Vakarų Lietuvoje iki šiol nėra nė vieno tardymo izoliatoriaus ar pataisos namų, tad tyrėjams tenka važinėti dažniausiai į Šiaulius, o suimtuosius iš ten vežioti į teismo posėdžius.
Teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus teigimu, Klaipėdoje ar uostamiesčio rajone pastačius modernią įstaigą, po kurios stogu būtų tardymo izoliatorius, pataisos namai bausmes už nesunkius nusikaltimus atliekantiems asmenims ir socializacijos centras – vien įkalintųjų konvojavimui būtų galima sutaupyti nemažiau kaip milijoną litų.
Tokios įstaigos Klaipėdoje statyba kainuotų iki 100 mln. litų. Čia galėtų būti kalinama apie 800 asmenų, dirbtų apie 200 prižiūrėtojų.
Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas sako, kad bene vienintelis reikalavimus atitinkantis, gana atokiai nuo gyvenamųjų zonų esantis sklypas yra uosto pašonėje, planuojamame Minijos gatvės tęsinyje.
Teisingumo ministras pageidauja, kad galutinis sprendimas dėl sklypo būtų priimtas iki šių metų pabaigos.
Pagal prieš dvejus metus Vyriausybės patvirtintą programą keturi dabar esantys tardymo izoliatoriai, pataisos namai būtų naikinami, ir iki 2017 metų pastatyta tiek pat naujų.

Asta Kažukauskienė
Lietuvos radijas,
www.lietuvosvalstybe.com



Komentuoti