Pasieniečiai šiemet sulaikė 500 kontrabandą gabenusių asmenų

2011-09-09, 05:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prie sienos su Rusija Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė du vilkaviškiečius, kurie įtariami gabenę puspenkto tūkstančio kontrabandinių rūkalų pakelių. Iš viso šiemet pasieniečių sulaikytų kontrabandininkų skaičius pasiekė pusę tūkstančio.

Trečiadienio naktį VSAT Lazdijų rinktinės operatyvininkai ir Lieponos užkardos pasieniečiai Vilkaviškio rajono Bajorų kaimo ribose per termovizorinę įrangą pastebėjo nuo sienos su Rusija einančius du asmenis. Matėsi, kad jie neša krovinį.
Pradėjus sulaikymą link įtariamų kontrabandininkų kelios pasieniečių grupės tamsoje pajudėjo iš skirtingų pusių. Išvydę tolėliau jiems kelią užkirtusį vieną VSAT visureigį, abu asmenys, įtariama, metė krovinį ir tamsoje bandė pabėgti. Vėliau jie krito į žolę, taip bandydami išvengti sulaikymo, tačiau šiuos veiksmus pasieniečiai tamsoje gerai matė per termovizorių.
Kai abu įtariamieji buvo sulaikyti, paaiškėjo, kad tai 19-metis ir 25-erių Vilkaviškio gyventojai. Netoli jų sulaikymo vietos pasieniečiai rado numestas 9 dėžes, iš viso 4500 pakelių, cigarečių „Viceroy Red“ ir ,,Viceroy Blue“ su rusiškomis banderolėmis.
Pasieniečių vokiečių aviganis Rokis nuo cigarečių pėdsakais atvedė iki netoliese tekančio Lieponos upelio, kuriuo eina Lietuvos siena su Rusija. Įtariama, kad šioje vietoje iš kaimyninės šalies ir buvo atgabentas rūkalų krovinys.
Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Lazdijų rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vilkaviškiečius VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. Be to, pasieniečiai jiems skyrė baudas po 75 Lt, nes sulaikytieji pasienio ruože buvo be privalomų čia turėti asmens dokumentų.
Po šio sulaikymo šiemet pasieniečiams įkliuvusių kontrabandą gebenusių asmenų skaičius perkopė pusę tūkstančio. Iš viso VSAT pareigūnams jų jau įkliuvo 501.
Daugiausiai tokių asmenų sulaikyta pasienyje su Baltarusija – 267. Dar 100 įtariamųjų kontrabanda sulaikė sieną su Rusija saugantys pasieniečiai.

www.pasienis.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24