Spausdinti šį puslapį

Šiemet gaisruose žuvo 90 žmonių

2011-09-09, 05:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Per 8 šių metų mėnesius Lietuvoje kilo 9399 gaisrai. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jų skaičius sumažėjo 0,19 proc. Gaisruose žuvo 90 žmonių (pernai per tą patį laikotarpį – 142), iš jų 1 vaikas, o 170 gyventojų (127) buvo traumuota. Žuvusiųjų skaičius galėjo būti kur kas didesnis, jeigu ne laiku atskubėję ugniagesiai. Gaisrų metu jie išgelbėjo 166 žmones (pernai – 150), iš jų 13 vaikų. Miestuose žuvo 34 gyventojai, o miesteliuose ir kaimo vietovėse – 56.

10 žmonių žuvo Vilniuje, 7 – Kaune, po 4 – Alytaus, Kauno, Kėdainių, Šakių, Ignalinos ir Telšių rajonuose. Net 31 gyventojo žūties priežastimi buvo neatsargus rūkymas, o 30 žmonių žuvo dėl neatsargaus elgesio su ugnimi. Po 4 žmones žuvo dėl priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimų eksploatuojant elektros įrangą ir dėl krosnių bei dūmtraukių įrengimų ir jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų, 2 – dėl dujinių, žibalinių, benzininių įrenginių eksploatavimo taisyklių pažeidimų, 2 – dėl padegimų, dar 2 – dėl priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimų atliekant ugnies, suvirinimo darbus, o 10 žmonių žuvimo priežastys dar tikslinamos.
Nors gaisruose šiais metais kol kas žuvo net 52 žmonėmis mažiau negu pernai per tą patį laikotarpį, atsižvelgdami į tai, jog miesteliuose ir kaimo vietovėse gyventojų žūsta daug daugiau negu miestuose, ugniagesiai su nerimu laukia netrukus prasidėsiančio šildymo sezono. Kaip rodo kelerių metų gaisrų statistika, daugiausia aukų būna atšalus orams, šildymo sezono metu. Pernai vien tik nuo rugsėjo mėnesio iki metų pabaigos gaisruose žuvo net 91 žmogus. Todėl Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, kol dar nesubjuro orai, prašo gyventojų iš anksto pasirūpinti savo būsto saugumu: susiremontuoti krosnis, išvalyti ir palėpėse nubalinti dūmtraukius, susitvarkyti elektros instaliaciją, įsirengti dūmų signalizatorius.

www.vpgt.lt

Komentuoti