Vilniaus vandens parke rasta bakterijų, bet šis toliau veikia

2011-09-09, 04:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Dėl rastų bakterijų Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba įpareigojo laikinai uždaryti „Vichy“ vandens parką Vilniuje.
Parko vadovai sako, kad bakterijos jau sunaikintos ir parkas vėl veikia, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba laikinai uždraudė teikti paslaugas Vilniuje įsikūrusiam „Vichy“ vandens parkui, nes atlikus tyrimus vandenyje rastas didelis kiekis legionelių – bakterijų, kurios sukelia ūmines infekcines ligas, pasireiškiančias plaučių uždegimu, viduriavimu, pykinimu.
Pasak gydytojų, legionelioze užsikrečiama įkvėpus vandens garų, todėl nuo rugsėjo 6-os dienos vandens parkas buvo įpareigotas nutraukti veiklą. Vėl pradėti darbą įstaiga galėtų tik atlikus pakartotinius tyrimus ir bakterijų vandenyje neberadus.
Tačiau vandens parkas nepaiso tikrintojų reikalavimų ir lankytojus priima.
„Sveikatos priežiūros įstaigos, kurios rūpinasi šia problema, manyčiau, reaguoja šiek tiek per lėtai. Nes kai apie problemą sužinojome, iš karto ėmėmės priemonių. Mes kalbame apie trijų savaičių senumo problemą. Ta problema buvo išspręsta iš karto, tai yra nepraėjus nė dienai mes atlikom šokus vamzdyne ir naikinom, iškart ėmėme tyrimus ir turim tyrimą, kuris leidžia mums teigti, kad mes esam kokybiški ir tikrai galim dirbti“, – teigė įmonės „Vandens parkas“ generalinė direktorė Ieva Mazeliauskaitė.
Visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos teigimu, vandens parkas neturi galimybių pakelti vandens temperatūros ir taip ilgam išnaikinti bakterijų.  
„Mūsų žiniomis tam, kad būtų užtikrinta tinkama vandens temperatūra, ji turėtų būti pakelta iki 66 laipsnių. Kolkas vandens parkas tokių galimybių neturi“, – tvirtino Visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos atstovė Veslava Golnis.
Už draudimo dirbti nepaisymą vandens parkui gali būti skirta nuo 5 iki 10 tūkstančių litų bauda. Parko vadovai sako, kad jau diegia naujas antibakterines technologijas, o jeigu jiems bus skirta bauda – ginčys ją teisme.

www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24