Rusai demarkuotojai prie Nemuno susikivirčijo su kauniečių žvejų pora

2011-09-05, 13:27
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pasienyje su Rusija į konfliktą įsivėlė sienos demarkuotojai rusai ir kauniečių žvejų pora. Abi pusės kaltina viena kitą nederamu elgesiu, o pasieniečiai aiškinasi, kas gi išties kaltas.

Sekmadienį prie Pagėgių savivaldybės Kucų kaimo, prie Nemuno, patruliavusių Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Plaškių užkardos pasieniečių priplaukė motorinė valtis. Joje buvo 24-erių ir 63-ejų Rusijos piliečiai, sienos su Lietuva parengiamuosius demarkavimo darbus atliekantys specialistai.
Šiuo metu rengiamasi prie Nemuno, kuriuo eina valstybių siena, pradėti demarkavimą ir krantuose statyti sienos ženklus. Demarkuotojai iš Rusijos turi teisę įplaukti į Lietuvos pusę, kad galėtų tinkamai atlikti savo užduotis.
Vyrai pasiskundė VSAT pareigūnams, kad plaukiant Nemunu prie upės Lietuvos pusėje buvę vyras ir moteris juos užgauliojo, trukdė dirbti ir netgi sviedė butelį, kuris esą kliudė vienam demarkuotojui petį.
Pasieniečių patruliai netoliese surado 45-erių kauniečius, vyrą ir moterį. Jie buvo pristatyti į užkardą apklausai. Pora neigė rusų žodžius ir aiškino, kad konfliktas kilo dėl to, kad neprisistatę ir nieko nepaaiškinę užsieniečiai, praplaukdami valtimi, nutraukė kauniečių užmestų meškerių valus.
Abi pusės kaltino viena kitą įžeidinėjus necenzūriniais žodžiais.
Be to, paaiškėjo, kad moteris valstybės sienos apsaugos zonoje buvo be privalomo pasieniečių leidimo.Už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą jai buvo paskirta 75 Lt administracinė bauda.
Dėl konflikto žvejai užkardoje surašė paaiškinimus ir po apklausos buvo paleisti. Savo rašiškus paaiškinimus turės pateikti ir demarkavimo specialistai iš Rusijos. Plaškių užkardos pasieniečiai bandys toliau aiškintis šio neįprasto konflikto aplinkybes.
 
www.pasienis.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24