Spausdinti šį puslapį

Bendruomenės pirmininkė prekiavo rusiškomis cigaretėmis ir namine degtine

2011-09-05, 11:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Rugsėjo 1 d., ketvirtadienį, policijos pareigūnams dėl nelegalios prekybos įkliuvo vienos kaimo bendruomenės Šilalės rajone pirmininkė. Apie tai, kad N. V. prekiauja iš Rusijos nelegaliai pargabentomis cigaretėmis ir namine degtine, pareigūnai turėjo informacijos jau anksčiau, tačiau moteriai vis pavykdavo nusimesti ant jos krintantį nelegalios prekybos šešėlį.

Priešingai, penkiasdešimt vienerių N. V. savo apylinkėse žinoma kaip iniciatyvos nestokojanti, bendruomenės gerove besirūpinanti narė. Be to, veikli moteris gyvenvietėje turi nedidelę maisto produktų ir būtinų namų apyvokos daiktų parduotuvę, reguliariai automobiliu išvažiuoja prekiauti ir į aplinkinius kaimus.

Rugsėjo pirmosios rytą, kai daugelis skubėjo į darbus ir mokyklas, Šilalės policijos pareigūnai apsilankė N. V. namuose. Dar neprivažiavę sodybos, pareigūnai pastebėjo iš ten dviračiu išvažiuojančią moterį. Paprašyta parodyti krepšelio turinį, ji neslėpė kartu su mineraliniu vandeniu pirkusi ir „pigesnių" cigarečių. Surašę dviratininkei protokolą dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo tvarkos pažeidimo, pareigūnai pasibeldė ir N. V. namų duris. Moteris policijos sulaukė kaip tik tuo metu kai prekybai ruošė naminę degtinę - trys litrai alkoholio plastikinėse talpose turėjo būti išpilstyti į mažesnius butelaičius, patogesnius vartojimui. Tame pačiame kambaryje pirkėjų laukė ir apie pusšimtis pakelių rusiškų cigarečių. Pamačiusi pareigūnus moteris apstulbo ir vis kartojo, kad nesitikėjusi jų čia pamatyti būtent pirmąją mokslo metų dieną. Apsukri „verslininkė", matyt, buvo įsitikinusi, kad tuo metu visi pareigūnai prie mokyklų stebi eismą.

Nors dažniausiai bendruomenės lyderiai yra tie žmonės, iš kurių policijos pareigūnai tikisi nepriekaištingo elgesio ir bendradarbiavimo ugdant pagarbą įstatymui bendruomenėje, šį kartą neliko nieko kito tik supaprastinti bendradarbiavimą iki administracinių teisės pažeidimų protokolo surašymo procedūros.

Tauragės aps. VPK informacija

Komentuoti