Kėdainių rajono ūkyje netinkamomis sąlygomis laikomi ir neprižiūrimi daugiau kaip 400 galvijų

2011-09-03, 09:03
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kėdainių valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad pagal gautą informaciją patikrinus ŽŪB „Pirmasis ūkis“ (Žemaičių kaimas, Dotnuvos seniūnija, Kėdainių rajonas) laikomus galvijus, nustatyta gausybė grubių pažeidimų.

Patikrinimo metu nustatyta, kad ūkyje laikomi 449 galvijai išliesėję, šeriami tik šiaudais, mėšlas nevalomas. Taip pat rastas vienas kritęs ir vis dar tvarte gulintis veršelis.  Iš visų laikomų galvijų 5 telyčios, 2 karvės ir 24 veršeliai neženklinti. Sutartis su ūkį aptarnavusiu privačiu veterinarijos gydytoju pasibaigusi ir galvijai nuo birželio mėnesio negydomi.

Žemės ūkio bendrovėje įrengta pieno linija su 3 šaldytuvais, tačiau 2 iš jų nenaudojami, o viename primelžtas pienas surūgęs, dvokia ir laikomas jau nežinia kiek laiko. Patikrinimo metu bendrovės savininko surasti nepavyko, tačiau jį pavaduojantis atsakingas asmuo dėl susiklosčiusios ūkyje situacijos iškviestas pasiaiškinti į Kėdainių VMVT.

Atsižvelgiant į esamą padėtį ir rastus pažeidimus uždrausta ūkyje primelžiamą pieną teikti į rinką, sustabdytas galvijų judėjimas į ūkį ir iš jo. Taip pat nurodyta nedelsiant pasirūpinti galvijams tinkamu pašaru, o neženklintus galvijus, kuriems yra galimybė užtikrinti atsekamumą pagal kilmę, nedelsiant suženklinti. Žemės ūkio bendrovės atsakingas asmuo įpareigotas nedelsiant pašalinti visus nustatytus trūkumus.

Informacija apie ŽŪB „Pirmasis ūkis“ nustatytus aplinkos apsaugos reikalavimų pažeidimus dėl nešalinamo mėšlo ir nuotėkų, perduota Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kėdainių rajono agentūrai. Vykdomas tolimesnis tyrimas.

www.vmvt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24