Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorių prašoma suimti mėnesiui

2016-11-30, 14:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorių prašoma suimti mėnesiui © BFL (Tomo Lukšio nuotr.)

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorių socialdemokratą Ričardą Pudževelį ikiteisminiame tyrime dėl kyšininkavimo prašoma suimti vienam mėnesiui.

Suėmimas buvo prašomas skirti vienam mėnesiui, šiuo metu teismas išėjo priiminėti nutartį. (...) Abiems asmenims, dėl kurių buvo kreiptasi dėl kardomosios priemonės - suėmimo - skyrimo buvo prašomas toks pats terminas", - žurnalistams trečiadienį po posėdžio sakė prokuroras Valentinas Alekna.

Atliekant ikiteisminį tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnyba pirmadienį sulaikė penkis asmenis, tarp jų - R.Pudževelio sutuoktinė ir vienos bendrovės direktorius. Suimti prašoma ir bendrovės direktorių, kitiems įtariamiesiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Ar tenkina prokuroro prašymą, teismas paskelbs vėliau trečiadienį.

R.Pudževeliui pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu, kyšininkavimu ir nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimu. Įtariama, kad bendrovės direktorius kaip kyšį tiekė administracijos direktoriui ir jo žmonai statybines medžiagas, iš kurių jie pasistatė namą Kauno rajone.

„Statybinėmis medžiagomis buvo pastatytas dalinai namas. Tos statybinės medžiagos, manome, pagal užmaskuotus sandorius buvo teikiamos kaip kyšis", - sakė V.Alekna.

Teisėsauga pirmadienį atliko kratas Kauno rajono savivaldybės patalpose ir su tyrimu susijusiose privataus kapitalo įmonėse. Tyrimas atliekamas dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT)tiria galimą korupciją savivaldybei vykdant viešuosius pirkimus, susijusius su savivaldybės turto nuoma, šilumos energijos gamyba ir tiekimu. Kokia apimtimi ir kaip šie įtarimai susiję su administracijos direktoriumi, prokuroras nedetalizuoja.

bns
Naujienų agentūros BNS informaciją
atgaminti visuomenės informavimo
priemonėse bei interneto tinklalapiuose
be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24