Sulaikytas nuo policijos slapstęsis „Šerninių“ lyderis

2011-06-08, 09:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
narucniki vedomosti.md nuotr

Vilniaus apskrities VPK Ukmergės r. policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai birželio 6-osios vakarą surengė specialiąją operaciją. Jos metu buvo sulaikytas 31-erių metų R.J., Ukmergėje gerai žinomas kaip „Šerninių“ grupuotės lyderis. R.J. yra įtariamas pasikėsinimu sudeginti namą.

Birželio 5 d. į policiją kreipėsi Lyduokių seniūnijos, Jogvilų kaimo gyventojas V.B. (g. 1966 m.). Vakare, apie 19.30 val. grižęs į namus, V.B. pastebėjo apipiltą benzinu prie namo stovintį suoliuką bei į neįrengtą namo dalį pro langą įmestą plastikinį bakelį, nuo kurio sklido stiprus benzino kvapas. Tuoj pat apie tai jis pranešė policijai. Policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 22 str. ir 187 str. 2 d. dėl pasikėsinimo sunaikinti turtą visuomenei pavojingu būdu. Nustatyta, kad nukentėjusįsis grasinimų sunaikinti turtą ir susidoroti su juo buvo sulaukęs jau birželio 4 d., kai pas jį namuose apsilankė R.J. su dar vienu asmeniu. R.J. buvo neblaivus, konfliktavo su šeimininku ir keletą kartų sudavė jam ir jo žmonai.
Policija netrukus paskelbė R.J. paiešką.
Kriminalistams surengus specialiąją operaciją, vakar, apie 21 val. kelyje Ukmergė-Žemaitkiemis, 200 metrų atstumu nuo magistralės Vilnius-Panevėžys, Ukmergės rajono policijos pareigūnai sustabdė automobilį MB. Automobiliu , kurį vairavo Ukmergės miesto gyventojas S.S. (g.1973 m.), važiavo I.M. ( g. 1977 m.), policijai žinomas ir kaip „Šerninių“ grupės narys, bei policijos ieškomas R. J., gyvenantis Inkilų k., Lyduokių sen. Visi trys asmenys buvo pristatyti į policijos komisariatą. Paaiškėjo, kad R.J. ketino nuvykti pas nukentėjusįjį neva „pasikalbėti“, jog šis atsiimtų pareiškimą.
Apžiūros metu R.J. piniginėje buvo rasti du polietileniniai užspaudžiami maišeliai su baltos spalvos milteliais. Įtariama, kad tai yra narkotinė arba psichotropinė medžiaga. Kokia tai medžiaga, paaiškės atlikus ekspertizę. R.J. buvo nustatytas 1,32 prom. girtumas. Taip pat buvo atliktas narkotikų testas bei nustatyta, kad įtariamasis R.J. yra apsvaigęs nuo narkotinės medžiagos metanfetamino. Dėl narkotinių medžiagų vartojimo jam surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas. Už tai Administracinės teisės pažeidimų kodekse yra numatoma bauda iki 500 litų. Kiti automobiliu važiavę asmenys buvo blaivūs, o narkotikų testai buvo neigiami. S.S. ir I.M. po apklausų buvo paleisti namo.
R.J. atžvilgiu pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis pagal LR Baudžianojo kodekso 259 str. 1 d. Įtariamasis yra sulaikytas 48 val. ir patalpintas į areštinę. Bus kreipiamasi į teismą dėl R.J. suėmimo.
Šiandien, birželio 7 d., policija sulaikė dar vieną įtariamąjį pasikėsinimo sudeginti turtą byloje, R.J. bendrininką A.Š. (g. 1990 m.). Jis taip pat sulaikytas 48 valandoms ir patalpintas į areštinę. Atlikus narkotikų testą, nustatyta, kad A.Š. yra vartojęs narkotikų. Dėl narkotikų vartojimo jis bus nubaustas administracine bauda.


Vilniaus aps. VPK Ukmergės r. policijos komisariato informacija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24