Spausdinti šį puslapį

Savaitgalį išaiškinti 166 neblaivūs vairuotojai

2011-06-07, 12:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

police
Praėjusį savaitgalį, birželio 3-5 d., visoje šalyje patikrintas 7 206 transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Išaiškinti 166 neblaivūs vairuotojai: 77 nustatytas lengvas girtumo laipsnis, 57 - vidutinis ir 32 - sunkus girtumo laipsnis. 119 vairuotojų buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos.


Daugiausia neblaivių vairuotojų išaiškinta Kauno apskrityje - 30, Vilniaus - 23, Šiaulių ir Utenos apskrityse - po 18, Klaipėdos - 17.

Sunkiai apgirtusių vairuotojų daugiausia nustatyta Kauno apskrityje - 6. Vilniaus, Klaipėdos ir Alytaus apskrityse nustatyta po 4 tokius vairuotojus.

10 vairuotojų buvo patikrinta, įtarus, kad jie gali būti apsvaigę nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų - nei vienas iš atvejų nepasitvirtino.

Tuo tarpu š. m. gegužės 25-birželio 1 d. šalyje vykdytos prevencinės priemonės metu išaiškinti 706 transporto priemonių vairuotojų ir 167 keleivių saugos diržų nenaudojimo atvejai. Nustatyti 33 atvejai, kai suaugusieji netinkamai, t. y. pažeisdami Kelių eismo taisyklių reikalavimus, vežė vaikus automobiliuose. Daugiausia vaikų vežimo taisyklių automobiliuose pažeidimų išaiškinta Klaipėdos - 14 ir Utenos - 12 apskrityse.

Kartu buvo vykdoma ir dviračių, motociklų, mopedų vairuotojų ir jų keleivių kontrolė. Išaiškinti 73 pažeidimai, padaryti asmenų, važiavusių dviračiais - tai saugos šalmų ir atšvaitų nenaudojimas. Saugos šalmų nesegėjo 29 mopedų (lengvųjų keturračių motociklų) vairuotojai ir 2 jų keleiviai, taip pat 7 motociklų vairuotojai.

Per savaitę buvo išaiškinti ir 5 075 eismo dalyvių padaryti kiti Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Lietuvos kelių policijos tarnybos informacija

Komentuoti