Spausdinti šį puslapį

Aptartos galimybės gydyti prie taboro sulaikytus nuo narkotikų priklausančius asmenis

2011-06-13, 16:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

FB-RV75217Sostinės savivaldybėje įvyko išplėstinis dalykinis pasitarimas dėl klausimų, susijusių su Vilniaus miesto romų taboru Kirtimuose. Pasitarime dalyvavo Vilniaus miesto mero pavaduotojas Jonas Pinskus, Sveikatos apsaugos ministro pavaduotojas Audrius Klišonis, SAM Visuomenės sveikatos departamento ir skyrių vadovai, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atsakingų padalinių, Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento vadovai, Priklausomybės ligų centro atstovai, Savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos departamento specialistai.

Susitikime buvo aptarta esama situacija Vilniaus romų tabore, aptartos priklausomybės ligomis sergančių asmenų, sulaikomų prie romų taboro ir sutinkančių gydytis, gydymo galimybės, taip pat galimybės jiems suteikti psichologinės reabilitacijos ir reintegracijos paslaugas.
Pasitarime buvo nagrinėjami įvairūs variantai, diskutuojama, ieškoma optimaliausių būdų minėtoms problemoms spręsti.
Taboro problemas, anot mero pavaduotojo J. Pinskaus, gali išspręsti tik integruoti visų susijusių institucijų – policijos, Savivaldybės, socialinių darbuotojų, sveikatos ar reabilitacijos įstaigų, Migracijos tarnybos, Saugumo departamento ir kitų – vieningi veiksmai.
Pasitarime buvo pabrėžta, kad vien tik priklausomų asmenų gydymas ir reabilitacija neišspręs problemos iš esmės. „Išmušti iš romų taboro narkotikų verslą – tai visų sąmoningų Vilniaus piliečių siekis. Todėl reikia sutelkti visų įtakingiausių institucijų jėgas ir pagaliau išspręsti šią problemą – panaikinti taborą iš esmės, kaip narkotikų platinimo reiškinį, kaip mūsų miesto piktžaizdę,“ – sakė mero pavaduotojas Jonas Pinskus.
Po ilgų diskusijų kaip pagerinti veiksmų koordinavimą ir komunikaciją tarp institucijų buvo nutarta pavesti Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui parengti keturšalės sutarties tarp Vilniaus miesto savivaldybės, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Policijos departamento ir Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento projektą dėl asmenų, sulaikomų prie romų taboro ir sutinkančių gydytis, gydymo ir tolesnės reabilitacijos. Į Vilniaus apskrities vyr. policijos komisariato darbo grupę įtraukti LR sveikatos apsaugos ministerijos atstovą.
Anot mero pavaduotojo, taboro klausimo esminiam sprendimui šiame projekte bus pateiktas kompleksinis priemonių sąrašas, kuriuo vadovaujantis, išryškės svarbiausios sprendimų kryptys.

vilnius.lt

Komentuoti