Policijos pareigūnas su giminaičiais gelbėjo skęstančią šeimą

2011-06-20, 14:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

eismo_ivykis

Kraupaus eismo įvykio liudytojais tapo ukmergiškis policijos pareigūnas Tomas Zimblys su savo giminaičiais. Vyrai reagavo žaibiškai ir padėjo išsigelbėti į nelaimę patekusiems žmonėms.

Eismo įvykis įvyko birželio 18 d., apie 21 val. 40 min. kelio Ukmergė–Petronys–Pagiriai 14 km, Šinkūnų kaimo teritorijos ribose. Lengvąjį automobilį „VW Passat“ vairavęs Vilniuje gyvenantis M. V. (g.1972 m.) nepasirinko saugaus greičio ir nesuvaldęs automobilio apsivertė ir įlėkė į tvenkinį, esantį maždaug už 20 metrų nuo kelio.

Kartu automobilyje važiavo žmona ir septynmetis sūnus. Šalimais esančios sodybos šeimininkė buvo tik neseniai grįžusi į namus. Išgirdusi keistą garsą, moteris žvilgtelėjo pro langą ir išvydo į tvenkinį grimztantį automobilį. Apie nelaimę ji iškarto telefonu pranešė savo vyrui, greitosios pagalbos vairuotojui, Vidmantui Zimbliui, kuris su sūnumi Tomu tuo metu buvo pas netoliese gyvenantį brolį Rimantą Zimblį pirtyje. Rimantas Zimblys taip pat yra buvęs policijos pareigūnas, šiuo metu pensininkas. Vyrai suvokė situacijos pavojingumą, po poros minučių jie jau buvo prie tvenkinio ir gelbėjo skęstančiuosius. „Pirmiausia iš automobilio ištraukėme vairuotoją, kuris buvo visiškai girtas, paskui jo žmoną. Klausėme, ar daugiau nebuvo keleivių, o išgirdę apie vaiką puolėme jo ieškoti“, – prisimena Tomas Zimblys, Ukmergės rajono policijos komisariate dirbantis Kriminalinės policijos skyriaus tyrėju. Netrukus iš automobilio ištraukė ir septynmetį berniuką. Kai T.Zimblys jį išnešė į krantą, vaikas buvo be gyvybės ženklų. Laimė, kaip tik tuo metu pas Zimblius buvo užsukusi pažįstama gydytoja Gražina Tarasevičienė. Moteris ėmė daryti dirbtinį kvėpavimą, mažametis šiek tiek atsigavo, paskui jį paguldė ant šono, šiltai apklojo ir visi su nekantrumu laukė greitosios pagalbos automobilio. Mažasis ligoniukas buvo paguldytas į VšĮ Ukmergės ligoninės Reanimacijos skyrių, o vėliau išvežtas į Santariškių klinikas.

Vairuotojas buvo pristatytas į rajono policijos komisariatą. Jam buvo nustatytas 2 promilių girtumas ir teigiamas narkotikų (morfino) testas. M. V. buvo sulaikytas ir dviems paroms uždarytas į areštinę.

Vilniaus aps. VPK Ukmergės r. policijos komisariato informacija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24