Sulaikytieji įtariami narkotikų platinimu (VIDEO)

2011-06-23, 19:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

ukmerge_22 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, turėdami išankstinių duomenų apie galimą prekybą narkotinėmis medžiagomis, birželio 22 d. surengė specialią policijos operaciją, kurios metu sulaikė du asmenis, įtariamus narkotikų platinimu.

(video)

Kriminalistai keletą mėnesių stebėjo 38-erių metų ukmergiškį E. S. ir rinko duomenis apie jo vykdomą nusikalstamą veiką. Birželio 22 d. 17 val. 40 min. kelio Kaunas–Zarasai–Daugpilis 65 kilometre pareigūnai sustabdė automobilį „Renault Espace“. Transporto priemonę vairavęs policijai gerai žinomas E. S. (g. 1974 m.) iš pradžių nė neketino atidaryti mašinos durų, tačiau buvo priverstas paklusti teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams. Apžiūros metu automobilio salone rasti ir paimti du užspaudžiami plastikiniai maišeliai su baltos spalvos milteliais, kaip įtariama, psichotropine medžiaga amfetaminu. Plastikinis maišelis su narkotine medžiaga rastas ir vyriškoje rankinėje.
E. S. ir kartu su juo važiavusi G. V. (g. 1991 m.) buvo pristatyti į Ukmergės rajono policijos komisariatą. Jie sulaikyti dviem paroms. Atlikus narkotikų patikrinimo testą, nustatyta, kad E. S. ir G. V. yra apsvaigę nuo narkotikų. Abu sulaikytieji buvo vartoję amfetamino, metamfetamino ir ekstazio tablečių.
Papildomos automobilio apžiūros metu ir atliekant kratą E. S. namuose ukmergiškiams kriminalistams talkino Lietuvos policijos Kriminalinių tyrimų centro kinologas su tarnybiniu šunimi, išmokytu ieškoti narkotinių medžiagų. Per kratą rasta rasta panaudotų švirkštų, tuščių plastikinių maišelių narkotinėms medžiagoms pakuoti ir maišelių su, įtariama, psichotropinių medžiagų likučiais.
E. S. ir G. V. pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Už tokią nusikalstamą veiką Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d. numatomas laisvės atėmimas nuo dviejų iki aštuonių metų.
Artimiausiu metu bus kreipiamasi į teismą dėl E. S. ir G. V. kardomosios priemonės – suėmimo paskyrimo. E. S. dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis jau yra tris kartus teistas. Dar viena baudžiamoji byla, kurioje jis yra vienas iš įtariamųjų, netrukus bus perduota į teismą. E. S. turi penkis mažamečius vaikus. Policijos duomenimis, narkotikus vyriškis platino ir matant vaikams. G. V. teista du kartus už įvykdytas vagystes. Dvidešimtmetė jau pagimdžiusi tris vaikus. Du iš jų auga vaikų globos namuose, o naujagimis prižiūrimas ligoninėje.
Policijos pareigūnai dėkoja rajono gyventojams, suteikusiems vertingos informacijos apie E. S. vykdomą pavojingą nusikalstamą veiką, džiaugiasi didėjančiu pilietiškumu.


Vilniaus aps. VPK Ukmergės r. policijos komisariato informacija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24