P. Gražulis į Seimą iškvietė policiją

2016-08-01, 13:37
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
P. Gražulis į Seimą iškvietė policiją © M.Paliuškevič nuotr.

Seime apsilankę policijos pareigūnai patvirtino, kad priėmė Seimo nario „tvarkiečio" pareiškimą dėl vagystės.

„Negaliu atskleisti tyrimo duomenų. Jeigu ponas P. Gražulis pasakys, dėl ko kvietė policiją, tai pasakys. (...) Taip, parašytas pareiškimas dėl dingusių tam tikrų daiktų", - žurnalistams Seime patvirtino nenorėjęs prisistatyti pareigūnas.

Galimos korupcijos skandale atsidūręs P. Gražulis teigia Seime buvęs apvogtas. Apie tai pirmadienį, apie 10.30 val., jis pranešė Vilniaus policijai. Politikas teigia, kad iš spintelės tarnybiniame kabinete dingo 9 tūkst. eurų. Pasak P. Gražulio, tai deklaruoti pinigai. Namuose, Seimo bendrabutyje, jų laikyti nenorėjęs, nes čia jau buvo apvogtas ne vienas gyventojas, o parlamente vagysčių iki šiol esą nebuvę, todėl jis manęs, kad čia saugu laikyti pinigus.

ELTA primena, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl prekybos poveikiu 6 asmenys yra įtariami pagal kelis skirtingus Baudžiamojo kodekso straipsnius. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovas Jonas Milius įtariamas piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu, kiti asmenys - piktnaudžiavimu tarnyba, prekyba poveikiu ir dokumentų klastojimu.

Kaip jau buvo pranešta ketvirtadienį, šiuo metu turimi duomenys leidžia įtarti, kad vienos maisto produktus gaminančios bendrovės vadovai, norėdami, kad įmonė išvengtų nuobaudų, kurios paprastai yra taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, savo neteisėtų tikslų siekė papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams, pareigūnams daryti poveikį.

Siekiant išaiškinti visas aplinkybes buvo atliktos kratos, poėmiai bei kiti proceso veiksmai bendrovės administracinėse, gamybinėse patalpose, VMVT, šios tarnybos direktoriaus J. Miliaus kabinete, Seimo nario "tvarkiečio" P. Gražulio darbo kabinete Seime bei gyvenamosiose patalpose Seimo viešbutyje (dalyvaujant Seimo kanceliarijos atstovams), Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto teritoriniame skyriuje bei kitur.

P.Gražulis, kurio darbo kabinete Seime bei gyvenamosiose patalpose Seimo viešbutyje Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai atliko kratas, yra atmetęs jam metamus kaltinimus, juos vadina provokacija ir teigia dėl jam inkriminuojamų veikų sieksiąs viešumo. Teisėsaugos veiksmus jo atžvilgiu politikas vadina priešrinkiminiais.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24