Pavoverės pasieniečiams su cigarečių kroviniu įkliuvo vilnietis

2016-07-27, 20:34
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Pavoverės pasieniečiams su cigarečių kroviniu įkliuvo vilnietis © L24 (M. Paliuškevič nuotr.)

Ignalinos rinktinės pasieniečiai Švenčionių rajone sulaikė kontrabandinius rūkalus gabenusį vilnietį. Pasipelnyti sumaniusiam vyrui gresia tūkstantinė bauda.

Antradienį vakare Pavoverės užkardos pareigūnai ties Švenčionių rajono Pavoverės kaimu pastebėjo žolėje išmintą takelį, kuris vedė link arčiau sienos esančio Tebešpolio kaimo. Už puskilometrio pasieniečiai užfiksavo miškinga vietove į Lietuvos gilumą ėjusią trijulę su nešuliais.

Sulaikymo metu du nešikai metė dėžes ir pasileido bėgti į skirtingas puses. Vieną pažeidėją VSAT pareigūnams pavyko sulaikyti. Jis buvo paguldytas ant žemės ir surakintas antrankiais.

Vietovę tikrinę pasieniečiai nei abiejų bėglių, nei daugiau įtartinų daiktų neaptiko.

Netrukus išsiaiškinta, kad sulaikytasis yra 20 metų Vilniaus gyventojas. Jis su bendrininkais gabeno šešis juoda polietileno plėvele apvyniotus ryšulius, kuriuose rasti 3 tūkstančiai pakelių cigarečių „Fest“. Rūkalai pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Dėl akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vilniečiui pradėta administracinės bylos teiseną. Už tokį pažeidimą jam gresia bauda nuo 2896 iki 5792 eurų. Vyrui taip pat teks atsakyti ir už tai, kad būdamas pasienio ruože neturėjo asmens dokumento.

Po apklausos vilnietis paleistas. Jam įteiktas šaukimas atvykti į Švenčionių rajono apylinkės teismą.

pasienis.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24