Spausdinti šį puslapį

E.Masiulis bus apklaustas specialiuoju liudytoju

2016-05-12, 11:24
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Šiuo metu ikiteisminiame tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad galimai vieno verslo koncerno atstovai už politinės partijos veikimą jų naudai perdavė itin didelį kyšį Seimo nariui Eligijui Masiuliui Šiuo metu ikiteisminiame tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad galimai vieno verslo koncerno atstovai už politinės partijos veikimą jų naudai perdavė itin didelį kyšį Seimo nariui Eligijui Masiuliui © BFL (Fot. Vygintas Skaraitis)

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu stambiu mastu. Šiuo metu ikiteisminiame tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad galimai vieno verslo koncerno atstovai už politinės partijos veikimą jų naudai perdavė itin didelį kyšį (apie 100 tūkst. eurų) Seimo nariui Eligijui Masiuliui.

Atliekant šį tyrimą ketvirtadienį buvo atliktos kratos šio verslo koncerno prezidento ir viceprezidento darbo vietose, Seimo nario E. Masiulio namuose, automobilyje, darbo vietoje ir jo vadovaujamo Liberalų sąjūdžio būstinėje.

Siekiant išsiaiškinti visas galimai įvykdytų nusikalstamų veikų aplinkybes atliekami ir kiti proceso veiksmai.

Lietuvos Respublikos Konstitucijos 62 straipsnio 2 dalyje nustatyta, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, taip pat negali kitaip būti suvaržyta jo laisvė. Todėl priimtas nutarimas Seimo narį E. Masiulį apklausti specialiuoju liudytoju.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų grupė.

Komentarai  

 
#1 RM 2016-05-12 12:33
Gerai kad apie panašius dalykus kalbama garsiai. Lietuva turi žinoti savo "didvyrius"!
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti