Pinigus grąžino įtariamųjų brolis

2011-07-07, 14:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

litai-investar.lt000investar.lt nuotr.

Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariato kriminalistai išsiaiškino, kas iš ukmergiškės Z.B. išviliojo per 4 tūkstančius litų.
Ukmergėje gyvenanti Z. B. (g. 1959 m.) į rajono policijos komisariatą kreipėsi birželio 30-tąją. Moteris papasakojo, kad laikotarpyje nuo birželio 13 d. iki 25 d. romų tautybės moteris, žadėdama išgydyti nuo epilepsijos, iš jos išviliojo 4240 litų.


Nukentėjusioji susitikdavo su Marija prisistačiusia moterimi, kuri ateidavo kartu su kita moterimi. Jos buvo susitikusios šešis kartus. Z.B. atnešdavo pinigus, o mainais gaudavo „užkalbėto“ vandens, kuris turėjo padėti ligonei. Kiekvieną sykį moterys pagirdavo Z.B., neva ji vis sveikiau ir gražiau atrodo, sakydavo, kad jau greitai visai pasveiks. Policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo. Kriminalistai išsiaiškino dvi įtariamąsias. Liepos 4 d. dviems paroms buvo sulaikytos dvi seserys - Ukmergėje gyvenanti Z.S. (g. 1965 m.) ir Vaivadiškių kaimo gyventoja T.A. (g. 1970 m.). Abi moterys praeityje po kartą buvo teistos už vagystes. Įtariamosios prisipažino Z.B. žadėjusios išgydyti ją maldomis ir užkalbėjimais, o pinigus neva deda į „dievišką maldų“ knygelę. Deja, vėliau paaiškėjo, kad pinigų nė viena jau neturi... Nukentėjusiajai padarytą žalą atlygino Ukmergėje gyvenantis įtariamųjų brolis.

Asta Krogertienė
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato
Organizacinio poskyrio specialistė

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24