STT įspėja gyventojus nepasiduoti sukčių provokacijoms

2011-07-07, 10:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

12063687.101.telefonnie_mosenniki

tumix.ru nuotr.

STT įspėja gyventojus nepasitikėti melagingais sukčių skambučiais ir neatskleisti konfidencialių asmens ir elektroninės bankininkystės duomenų asmenims, prašantiems tokių duomenų STT pareigūnų vardu.

Pastaruoju metu STT gavo ne vieną pranešimą apie bandymus išvilioti pinigų iš patiklių gyventojų. Šią savaitę uostamiestyje buvo užfiksuotas atvejis, kai vyresnio amžiaus moteriai paskambino sukčius ir, prisistatęs STT pareigūnu išgalvota pavarde, pareiškė, kad per moters turimą sąskaitą banke neva plaunami pinigai. Už tai jai gresia baudžiamoji atsakomybė, kurios ji esą galėtų išvengti bendradarbiaudama su STT ir tarnybos pareigūnams atskleisdama savo prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenis.
Informuojame, kad STT pareigūnai neskambina gyventojams dėl neva per jų turimas sąskaitas plaunamų pinigų ir niekada neprašo padiktuoti elektroninės bankininkystės kodų.
Sulaukus panašaus turinio skambučių, primygtinai rekomenduojame jokiu būdu nesuteikti sukčių prašomos informacijos, o apie skambutį pranešti STT ir artimiausiam policijos komisariatui.
stt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24